ИндексТърсенеРегистрирайте сеВход

Share
 

 4. Планината Хаос

Go down 
АвторСъобщение
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

4. Планината Хаос Empty
ПисанеЗаглавие: 4. Планината Хаос   4. Планината Хаос Icon_minitimeПон Яну 24, 2011 6:00 pm

Планината е обитавана от всевъзможни чудовища. Който е отишъл там не се е върнал. През нощта планината има собствен глас и ако си наблизо може да чуеш стоновете излизащи от снежните скали. А на вас ще ви се наложи да изкарате едно денонощие тук. Късмет!
Върнете се в началото Go down
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

4. Планината Хаос Empty
ПисанеЗаглавие: Re: 4. Планината Хаос   4. Планината Хаос Icon_minitimeПон Апр 01, 2013 3:03 pm

Думите й предизвикаха такава реакция в Грегъри, че той избухна в лек, сдържан, но все пак искрен смях.
-Гадни? Че какво им е гадното? Най-обикновени жени.
Но те не бяха такива за Мо и въпреки всичко никога нямаше да свикне с присъствието им. Наподобяваха й горгони - външно красиви, вътрешно като гнили ябълки.
-Спокойно, няма да ходим при тях. -успокои я Грей. -Какво ще кажеш за разходка из планината?
Все бе по-добре от самодивите. Момичето повдигна рамене, което той прие за "Да". Хвана я под ръка и напуснаха къщата.
Наложи се да преминат няколко от кръговете на мъченията докато стигнат до четвъртия. Планината наречена с право Хаос се извисяваше в пустошта. Интересното при нея бе, че почваше изведнъж, издигаше се висока и обширна, обсипана с преспи сняг, а в процепите и дупките й се криеха какви ли не създания. Двойката пое по една от по-проходимите пътеки и почна да се изкачва нагоре. До къде щяха да стигнат не се знае. Не се стремяха за върха. Може би до където ги отведе интереса. Мортем отдавна не беше стъпвала тук и сега възвишенията й се струваха още по-различни. Сякаш се видоизменяха на определени периоди. Имаше скали, които бяха замръзнали до толкова, че ледът почти играеше ролята на огледало. Момичето се спря в крачката си пред една от тях и се загледа. Не толкова в образа си, по-скоро искаше да пробие през повърхността и да види какво има зад ледената обвивка.
-Мо, не мисля, че е добра идея.
-Но там няма нищо.
-Мо, дръпни се.
Но тя не се дръпна. Продължи да се взира в собствения си лик, сякаш изучаваше подробно чертите си. Изведнъж зад леда се забеляза тъмна, малка сянка, която все повече и повече се уголемяваше. Хелските се приближи още повече и почна да чука с пръст отгоре.
-Там има нещо.
-Мо....
В следващият момент зад почти стъклената преграда, рязко се появи главата на рибоподобно същество, което се блъсна в леда и отвори пасмината си в опит за вик, но гласът му не достигна до тях. Момичето се стресна от самата изненада и отскочи назад, при което се подхлъзна и залитна. За малко да падне през пропастта, но ръцете на Грег я уловиха навреме.
-Казах ти да внимаваш.
Двамата се загледаха в съществото, което продължаваше да ги наблюдава. Имаше огромни зелени очи, които не се затваряха защото нямаше клепачи. Тялото му бе подобно на риба, както споменах, но с тънки крака и без хриле. За сметка на това зъбите му бяха наредени близо един до друг и остри като резци. Опашката бе съвсем тънка и много дълга и се шибаше в леда, в опит да го счупи. Създанието ги изучаваше. Сигурно в закърнелият си мозък си представяше как гризе остатъците им.
-Да продължаваме. - каза Всевиждащият и без да се извръщат заостъпваха нагоре.
Не много голямото чудовище не престана да ги следи заплашително с поглед, докато не ги изгуби зад следващият завой.

/Тери, свободно РП. Може да си измислиш каквато си искаш ситуация. Пълна свобода ти давам./
Върнете се в началото Go down
Mortem

Mortem

Брой мнения : 716
Join date : 09.11.2011
Age : 24

4. Планината Хаос Empty
ПисанеЗаглавие: Re: 4. Планината Хаос   4. Планината Хаос Icon_minitimeСря Апр 03, 2013 9:13 am

Създанията тук бяха ... какви ли не. Чак се чудя кой е решил да създаде този кръг. Все едно да пратих мишка в клетка с котки. Страховете и кошмарите ти се превъплъщават в същество от дълбините, върколаци, вампири, месоядни русалки и какво ли не. Можете ли да повярвате, че по едно време вярвах, че тук мога да си намеря домашен любимец. Какво да се прави. Не ми даваха да си гледам котка или куче от горния свят и затова дойдох тук да си търся нещо, което да ми хареса. И какво намерих? Уж нормално кученце, но след секунди стана на някаква химера. Смеска между куче, патица и лъв с опашката на скорпион. Понякога се чудя дали създанията тук не изобразяват наистина страховете ни. Може би е така.
-Грегъри.
Казах тихо името му, за да привлека вниманието му.
-Утре нали ще тренираме?
Той само кимна, а аз се усмихнах. Беше някак си странно просто ей така да ме пуснат. Но се радвах. Така можех да бъда с Грегъри и да не се притеснявам, че може онзи плъх да ме изяде докато спя или стоя в килията ден и нощ. А и така бях сигурна, че поне през деня няма да е с друга. Да ревнива съм, но не го показвах. Вярвах му безпрецедентно и нямаше да се съмнявам в него.
Повървяхме още малко и през една от онези ледени прегради се появи ново същество. Сещате се онова мое куче като малка. Е то беше пак тук. Но изглеждаше малко по-смирено. Дори въртеше опашка. Леко се стреснах, но май познах, какво иска и затова се поогледах. Нямаше видях малка пръчка и я хвърлих в стъклената преграда. Кучете започна да я гони. Аз хванах Грегъри за ръка и се затичах далече от това същество. За жалост не беше толкова лесно, защото то се появи от друга преграда. И след няколко пъти така се отказах.
-Грегъри, Пухчо ни преследва. Може ли да се отървем от него?
Знам че беше детинско да искам да се махне, но ме плашеше. А вас няма ли? Нещо с тялото на патица, краката на куче, главата на лъв и опашката на скорпион. Та това е по-зле и от клоун с резачка. Май въображението ми започна да се връща.
Свих се по плътно в Грегъри и го погледнах умолително.

/ Друго не мога да измисля /
Върнете се в началото Go down
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

4. Планината Хаос Empty
ПисанеЗаглавие: Re: 4. Планината Хаос   4. Планината Хаос Icon_minitimeПет Апр 05, 2013 4:31 pm

Грегъри се усмихна и без да продума, се обърна назад към малкото същество. То се бе настанило на задните си части на няколко метра от тях, с навлажнели от щастие очи. Пръчката в устата му се поклащаше от леката му захапка, а няколко лиги се стичаха от устните му, издавайки удоволствието, което изпитваше докато държи парчето дърво в устата си. Типично за повечето кучета, малкото псе се изправи на краката си, приближи се до Грегъри и остави пръчката пред него. После се настани отново на задника си и погледна нагоре, надявайки се някой от двамата да му подаде играчката отново.
Грег се усмихна за момент и взе пръчката в ръката си. Щом животинчето видя това, скочи и започна игриво да се върти около краката му, като дори започна да маха с опашка. Грег се опита да хвърли пръчката, но единственото което направи, бе да мръдне рязко ръката си напред, а после да я скрие зад гърба си. Псето направи няколко бързи крачки, като се затича напред, но щом не видя летящият предмет, се върна обратно и с доста тъпа физиономия погледна към господаря.

- Какво? А? Няма ли я пръчката? - започна да му говори той, като дори започна да се смее. - Хайде, гони!
Последва същото движение, като пръчката отново се озова зад гърба на младежа. Кучето отново тръгна, но този път "загря" по-бързо от преди и почти не мръдна от мястото си. Дребосъка изгледа отново с глупавия си поглед, като дори спря да маха с опашката си.
- Еее...хайде де! - извика Грег - Хвани пръчката. Ето, дръж...
Този път, той я хвърли напред с всичка сила. Но щом тя се отдели от ръката му, младежа пусна част от енергията си и след по-малко от секунда, тя обгърна пръчката като в магическа сфера. Още преди кучето да се е усетило, играчката му изчезна във въздуха и се материализира в ръката на Грег. Той се засмя и се обърна към Мортем.

- Готово.
- Ама...
Девойката понечи да погледне след кучето, но от него нямаше и следа. Грег се ухили доволен и подхвърли пръчката в ръката си.
- Нали ти казах? Готово. Няма го вече. Ще си търси тоягата, която...ще намери тук след някой и друг час. Глупави животни.
Двамата се разсмяха и още преди да са спрели, момчето се обади :
- Знаеш ли...хрумна ми идея! Какво ще кажеш, да отидем до двореца на Себастиян и да го шпионираме? Ще се промъкнем незабелязано, пък после ще видим какво ще стане...


// Морт, ако решиш да тръгнете, пиши някъде из Двореца, като оставиш на мен да напиша как го намирате ;)
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
4. Планината Хаос Empty
ПисанеЗаглавие: Re: 4. Планината Хаос   4. Планината Хаос Icon_minitime

Върнете се в началото Go down
 
4. Планината Хаос
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Fate Cry :: Царството на смъртта :: Деветте кръга-
Идете на: