ИндексТърсенеРегистрирайте сеВход

Share
 

 Кръчмата на Марк

Go down 
Иди на страница : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
АвторСъобщение
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Кръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeСъб Яну 29, 2011 11:26 am

Голямо каменно, стабилно заведение. Оцеляло е след какво ли не - купони, пиянски разпри, боеве, състезания и прочие. Е, от време на време покрива капе, но това са подробности. Марк е най-точният пример за нехранимайко. Много талантлив, но напълно безотговорен, мързелив лентяй. Пада си интригант. За него е важно да става шоу и нищо друго. Но гражданите го обичат въпреки това.
Кръчмата на Марк 2nls51u


Последната промяна е направена от poli_dreamz на Нед Юли 22, 2012 2:14 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото Go down
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Кръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeНед Юли 22, 2012 2:19 pm

Ерик я прегърна през рамо и я поведе по улиците.
-Няма нищо. Само, по-добре не споменавай, че сме чужденци. Асасините не допускат никой до подземния град, освен ако не е от расата им. За туристите е горния град. Тук може да си намерим майстора.
Продължиха ходът си като си приказваха за всемогъщия асасин Весалия и се смееха на сумтенето й. Ерик явно знаеше къде върви и по нищо не се различаваше от останалите, освен малко по дрехите. Арадел се вписваше чудесно в атмосферата. Беше по-беличка, но нищо друго. С течение на времето и реакциите й не бяха толкова не на място и скоро доби ролята на пълноправен гражданин на Сахрид.
След известно обикаляне те стигнаха до една дървена врата, с леко изкривена табела, на която пишеше "Кръчмата на Марк". Всъщност тя бе единствената работеща на това място, но Ерик беше чувал не лоши неща за нея. Сега щеше и да провери. Отваряйки вратата ги лъхна лекия цигарен дим и алкохолни изпарения. Масите бяха дървени без покривки или някакви украси по тях. Стените в бежав, безличен цвят, музиката идваше от един стар грамофон, а бара не се отличаваше много от масите. Но заведението беше пълно и двамата другари се чудеха защо и как собственика успява да привлече клиентела. Уви не го познаваха, за да го питат. Насочиха се към бара, където стоеше висок млад мъж с жабешко зелени очи, кафява коса, която преливаше в червено по краищата. Явно тук червеното беше на мода. Проницателният му поглед огледа новодошлите, каза си нещо на ум и се изправи, за да ги обслужи.
Върнете се в началото Go down
????
ГостКръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeНед Юли 22, 2012 8:59 pm

В момента, в който отворихме дървената врата на хана и ме лъхна зловонната смесица от цигарен дим и алкохолни изпарения, в главата ми изникнаха два силуета на две момчета еднакви като две капки вода, но някак си далечни за да ги разпозная.Помислих си, че миризмата ме е замаяла и се гмурнахме на това място в което похотта и нетрезвите мисли бяха специалитета на заведението.Нормално за ситуацията, още с влизането ни всички погледи бяха извърнати към нас, след като ни прецениха, че не представляваме евентуална заплаха всички се върнаха към обичайните си разговори.

Настанихме се на бара и още със сядането пред нас бяха положени две малки чашки от педесет грама с със съмнително тъмна течност:
-От заведението!-смигна ни барманът, младо, симпатично момче, но с лукав и съмнителен поглед, като течността в чашите.
Постоях втренчена в питието още няколко секунди, след, което безрасъдно или не го обърнах на екс.Течността бе сладко-горчива и леко обгори гърлото ми, като накара сетивата ми да изтръпнат.Не бях дошла с идеята да се напивам или изобщо да консумирам алкохол, но вкусът на това, което бях приела току що ме накара да искам още:

-Понеже нямам спомен кое ми е любимото питие, ще си поръчам един коктейл.Нямам предпочитания, затова ще се доверя на избора на бармана.-казах аз.
Ерик си поръча едно голямо, чисто уиски с чашка вода:
-Май ще се напиваме, а?
Върнете се в началото Go down
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Кръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeНед Юли 22, 2012 9:37 pm

-Коктейл?! Коктейййллл?!!! - извика Марк. Той никога не беше правил коктейли в живота си. По дяволите, нямаше асасин на този свят, който пие коктейли. Тази русата подиграваше ли му се? Само защото беше хубава не й даваше право. Той посочи Арадел с пръст, присви очи и каза с нотка на шега в тона:
-Ти ме затрудняваш, но приемам предизвикателството ти.
Бързо се потопи зад работното си място и когато излезе в ръцете си държеше голяма, дебела и тежка книга, на която с достатъчно големи, че да бъдат прочетени букви пишеше "Готварски рецепти". Той я тупна на плота и я разтвори, при което се надигна прах, който накара Арадел и Ерик да се закашлят.
-От колко време не си я използвал? - попита скептично Матюс.
-Никога. - му отвърна набързо бармана и затърси раздела с коктейлите. Очите му шареха, а пръста следеше редовете. Прелисти страница, след страница, но нищо не разбра.
-Аааа... - извика ядосано, затвори книгата и я захвърли по отсрещната стена. Тя се беше насочила точно срещу един клиент, който познавайки Марк се наведе точно на време и се размина с удара. Няколко човека се засмяха, но никой не стана да прави скандал. Такъв си беше зеленоокия. Блондинката почна да се отчайва, че няма да пие нещо по-така, но още нищо не знаеше. Бармана не се беше отказал. Извади един шейкър и няколко бутилки. Изобщо не ги беше подбирал, просто грабна първото, което видя. Отвори ги всичките и почна да налива от всяка по малко.
-От това. Това...малко и от това, о и от това.
Изобщо не знаеше какво прави, но го вършеше адски бързо. Спря за миг припотен.
-Марля! - обърна се към клиентката си, която отначало го изгледа изненадано, но после се сепна, взе една салфетка и избърса челото му. Той й се усмихна и продължи да сипва от всичко. Сложи уиски, тъмен ром, калула, бренди, студен чай, една текила, изцеди половин лимон, изсипа сместа във висока чаша и сложи сламка. Питието мязаше на бъркоч, нямаше идея какъв е вкусът му, надяваше се само процедурата да е минала успешно, като лекар след сърдечна операция. Тупна питието пред нея и зачака да го опита с разширени очи. През същото време беше съумял да налее и желаното от Ерик.
Един възрастен господин, ако можем да го наречем така дойде до тях като си поръча студена бира. Той изгледа новодошлите враждебно и процеди през зъби.
-Не съм ви виждал тук преди. Май не сте тукашни.
Атмосферата почна да се нажежява. Ерик усещаше как непознатия понечва към ножа си, а това хич не беше добре. Вече чувстваха опасността.
-Как да не си ги виждал? Това са Джак и Джил от Оар. Идвали са тук поне два пъти. - каза Марк изненадващо за всички. Възрастният мъж, с грубоватото лице го изгледа недоверчиво.
-Сигурен ли си?
-Разбира се. Аз Марк Брейн, собственик на това място ли съм или не съм?
-Си!
-Тогава ето ти бирата, друже. - усмихна му се той и му я поднесе. Той я взе, погледна още веднъж към тях и се отдалечи, като се върна на мястото си.
Двамата се спогледаха. Този перко тук собственик? Ама, че работа.
Върнете се в началото Go down
????
ГостКръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeПет Юли 27, 2012 5:18 pm

За краткото време, което бях на тази територия , научих, че трябва да имаш очи и на гърба за да оцелееш.Непознатияи господин, едва не ни скочи докато чакаше бирата си, но за щастие бармана-перко, който се оказа и собственик оправи нещата.Човек можеше да усети отклоненията му още докато забъркваше коктейла ми....приличаше на откачен химик, който е на път да забърка в една проста чаша, ново билогично оръжие.След няколко минути по-късно пред мен бе сервирана тумбеста чаша със странен цвят, чиито вкус не бях сигурна, че искам да опитвам...накрая се престраших и долепих устни.Първата глътка прояде като сяра гласните ми струни и ме блъсна в главата като товарен влак:
-Сигурен ли си , че вътре няма нафта или някакви други лесно запалими течности?-казах аз, опитвайки се да изплюя черния си дроб.
Марк прекалено ентисиазирано кимна с глава:
-Добре, другоселци...време е да играем една игра...Приемете го като начин да ми се отблагодарите за това където ви отървах кожите.
Двамата с Ерик се спогледахме и последвахме чудака, който тръгна да излиза от бара и да ни води към другото помещение от заведението.Там имаше още маси с още хора, които ни гледаха странно.Посредата на тази зала имаше една голяма маса за тенис върху, която бяха наредени под формата на триъгълник, червени, пластмасови чаши.На другият край на масата имаше едно пинг-понг топче:
-Добре дами и господа, това е една игра известна, като "бира понг" или казано по друг начин-напии другарчето.Понеже аз съм собственика тук и трябва да съм леко трезвен ще оставя на вас да се забавлявате, а аз ще ви бъда нещо като арбитър.Ето ви листчето с инструкциите.
Набързо го проетох и наистина ми се стори забавно.След глътката от коктейла някакви незначителни неща ми се струваха адски забавни:
-Мога ли да попитам какъв алкохол има в чашите?-попитах.
-Всичко друго, но не и бира.-отвърна Марк.
-Добрее, аз съм първа понеже съм дама.Надявам се да държиш на алкохол Ерик.
-Ти да видиш!-каза с пълна бойна готовност Матюс.
Целта беше да накарам топчето да удари две чаши по тяхното ръбче, по този начин опонента трябваше да изпие две вместо една чаша.Първият ми опит бе почти успешен защото уцелих една чаша...Ерик я гаврътна без проблем.И така десет минути по-късно той стоеше подпрян на масата и във видимо нетрезво състояние:
-Добре ли си друже, защото сега е твой ред-бъзикнах го аз.
-Приготви се да умреш....от алкохолно натравяне, драга!-закани се той.
Повтори се същото нещо само където по неведоми за мен причини той винаги успяваше да улучи две чаши и по този начин ефектът от алкохола при мен дойде след петата минута.Стоях облегната на бара и не можех да спра да се смея, коремът ми прожинираше, а очите ми сълзяха:
-Но..но...нормално ли е...хахаххахаха...да...да виждаш...еднорози, ко...ко хахаххаха които стрелят с водни пистолети?
Върнете се в началото Go down
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Кръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeПет Юли 27, 2012 6:41 pm

-Но..но...нормално ли е...хахаххахаха...да...да виждаш...еднорози, ко...ко хахаххаха които стрелят с водни пистолети?
Ерик се обърна по посоката, в която Арадел гледаше и се ококори:
-Не знам, но...аз ги виждам също.
Двамата се спогледаха с крайчиците на очите си, сподавиха глас и изведнъж избухнаха в див кикот, като се предържаха един друг, за да не падне някой.
Другите клиенти в стаята ги наблюдаваха секптично, някои им се подхилкваха.
-Тези чужденци не могат да пият. - поклати глава Марк.
-Какво каза? - попита го един подпийнал младок, със замаглен поглед.
-А, нищо. - и пак се обърнах към тях.
Играта почна на ново, този път на отбори. Арадел и Матюс срещу двама маршали на средна възраст, единия симпатичен с увита кърпа на главата, другия с леко набола брада и жълти очи. Но за добро или лошо нашите герои губеха през повечето време и се налагаше да пият на екс малките пластмасови чашки, пълни с доста силен алкохол.
-Абе ви..вие..вие да не мамите нешш...нешшш...нешо? - попита вече доста пияния земен маг.
-Какво каза? Чу ли го Кемал? Не го разбирам какво говори.
-Не му обръщай внимание. Тези оарци с тъпите им акценти. Дай им да ядат картофи и да поят камили.
Двамата другари се засмяха звучно, като единия улучи чашката без даже да се обръща. По едно време врататасе отвори шумно и всички погледи се обърнаха към нея. Маговете направиха същото, с леко дезориетирани движения. Добре де - с много дезориентирани движения и замряха. Ерик всъщност се вцепени, застина на място, замръзна, както искате го наречете. През входа влезе една жена, не много висока, нито ниска. Цялото й тяло беше обрисувано с татуйровки, които ясно си личяха от оскъдното й кожено облекло. Структурата й беше здрава, мускулите оформени, но изглеждаше достатъчно женствено. Очите тъмни. Косата дълга, тъмно червена, корените черни. Както казахме тук червеното явно беше на мода.
Тя премина със стабилна крачка, всяка от която говореше своя история, а по-скоро, че това е жена, с която не трябва да се занимаваш. От момента, в който влезе в заведението та чак до сега всеки стоеше на място, прикован, без да смее да гъкне. Тя отиде до Марк, който й стисна ръката и двамата се заговориха.
-Коя ли е та...тази? - обърна се Арадел към приятеля си и учудено видя, че младежът беше толкова захласнат по непознатата, мистериозна и опасна красавица, че още малко щяха да му потекат лиги.
-Прекрасна ееее..... - каза само той, реещ се някъде далеч във фантазиите си.
Върнете се в началото Go down
????
ГостКръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeПет Юли 27, 2012 10:46 pm

И точно в този момент през вратата на кръчмата влезе супер ултимативната мадама.Приличаше на онези супергероини, които ги рисуват по комиксите.Нищо, че не бях мъж даже аз се загледах.А горкият ми приятел рискуваше да се задави с потеклата му лига:
-Коя ли е та...тази? -попитах накрая.
-Прекрасна ееее..... -каза сподавено Ерик.
Още преди да съм си отворила устата да му отговоря, той се отскубна от ръката ми и се насочи зомбирано към непознатата жена.Леко поклащайки се той се търкаше в разни хора, но накрая направи голямата грешка да каже на един грамаден негър:
-Миришеш много хубаво!-и да отърка лице в гърдите му.
Ввднага разбрах, че заговарянето на знойната мадама ще е голяма грешка, имайки предвид състоянието му:
-Къде си тръгнал бе пиянде такова!-втурнах се след него аз и започнах да го дърпам по яката:
-Господ даде отговор на фантазиите ми.Тя е тук заради меееен.-каза той неадекватно.
-Никаде няма да ходиш, токсичен си и само ще се изложиш или дъхът ти ще я замае.И в този момент започнахме да се боричкаме...ту аз го бутах, ту той мен.Но предимството му, че е мъж и, че е по-силен от мен.Той я достигна, подпря се глупашки на бара и й се усмихна тъпо:
-Здрастиииииии, как сиииии?.-помириса въздуха около нея и добави:-И ти миришеш много хубаво.
Тези му думи ме накараха да се плесна по челото:
-Ерик, остави дамата намира и да ходим при еднорозите!-започнах да го дърпам аз.
Върнете се в началото Go down
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Кръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeСъб Юли 28, 2012 10:58 am

-Не де. Остави ме ма...малко. - сопна й се той и пак се обърна към непознатата заплеснат в нея. Тя го изгледа срого, до някъде студено. Не се случваше за първи път да яухажват, но никога не й е харесвало.
-Момче, послушай приятелката си.
-Не...нека ви почерпя. Или ако искате поиграйте с нас.
-Аз не си играя.
Ерик почна да посърва. Явно асасинката беше трудна, но пък толкова интересна. Ако беше в трезво състояние сигурно щеше да послуша съветите им, но алкохола го тласкаше да върши необмислени глупости.
-Аз само искам...
-Не я ли чу бе? - извика му се Кемал, с който до преди малко хвърляха топките. -Не си желан.
Матюс се ядоса и се обърна крищейки.
-Ама вие пустиняците сте много груби. Така ли се отнасяте с....
Арадел като че ли за миг изтрезня и понечи да запуши устата му преди да продължи, но твърде късно.
-....маговете?
При тези думи всички замръзнаха на място. Погледите на абсолютно всеки бяха приковани в двамата. Арадел потрепна. Ама че идиот. До преди час и нещо точно той й обясняваше да не се издават, а сега само за една секунда самият той развали цялото им прекритие.
-Магове? - продължи маршалът. -Вие сте магове?
Той тръгна заплашително към тях като се спря на няколко крачки разстояние. Марк вече предвкусваше проблеми. Хи не му се искаше да се разправя с международни разпри. Този изнежен момък не можеше ли да си държи езика зад зъбите?
-Чужденците не са добре дошли тук.
-Ние просто дойдохме да пийнем нещо -почна да се защитава Арадел. -Не сме търсили проблеми.
-Проблемите ви намериха, кукло. Навлезли сте в града ни без позволение. Приятелят ти даже си позволява да сваля една от предводителките на бойната ни база.
Блондинката се обърна към червенокосата жена и я изгледа с ууден поглед. Значи тя не беше случайна. Не само - беше уител, убиец и кой знае колко мощна. Сигурно можеше да ги направи на прах с едно движение. Срещна укорителният й поглед и я побиха тръпки.
-Ама ние....
-Трябва да си платят. - чу се глас от тълпата.
В рамките на няма и две минути се образува кръг, който ги преклещваше в същината му, като импровизиран тепих. В центъра му беше Ерик, изправен, а срещу него въпросния Кемал, гледащ го на кръв, готов всеки момент да нападне,
-Хайде, хайде. Ще се бием ли сега? - развеселено попита земния маг леко клатушкайки се.
-Нямаш избор, елементалисте.
И нападна. Пустинният боец тръгна със засилка към Матюс в опит да стовари здравият си юмрук върху хубавото му лице, но Ерик отскочи пъргаво с усмивка и го избегна, като го шляпна по задника и опонента му се заби в бара. Той се обърна ядосан от неуспеха и пак се нахвърли, но пак не улучи. Нашият приятел умело, макар и пиян избягваше всяка атака като дори не го докосваше. Маршалът беснееше заради това. Класът му не използваха магия, те разчитаха единствено на физическите си умения, усъвършенстваха ги до непознати висини и въпреки всичко той не успя да нанесе и един удар. Може би точно затова и Ерик не използваше природната си енергия. Не му се виждаше честно. Но това му коства много, защото след малко един млад асасин от кръга го спъна изодзад и той падна на земята. Видял своя шанс Кемал го изрита в корема, което го накара да подскои леко и да се стовари отново.
Арадел се опита да се затича и да помогне на другаря си, но две здрави мъжки ръце я хванаха за лактите възпирайки я. Тя се обърна и видя Марк.
-Пусни ме!
-Мислиш ли, че е умно да се месиш? Ще те убият или по-лошо. - прошепна й той. Ама че човек - ту се държеше като пълен идиот и невежа, но за втори път се опитваше да й помогне.
Блъд, стоеше и ги гледаше от бара. За сега менторката не се месеше. Искаше да види до къде ще стигне всичко. Заради нея двамата се издадоха и сега си плащаха за това, но никой не ги е карал нали. В същото време нападателите бяха станали двама и сега бясно, точно в пустинен стил изкарваха гневът си върху тялото на Ерик.
Върнете се в началото Go down
????
ГостКръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeСъб Юли 28, 2012 11:30 am

Събитията се развиха толкова бързо, че не можах да усетя къде беше проблема.А,да!Проблемът стоеше по средата на мелето и тялото му в момента поемаше ударите на свирепите асасини.Така е когато човек имаше голяма уста.Но в тази ситуация, мога да гарантирам, че алкохола ти дава по-голяма смелост на която принципно не си способен.Това е така защото в момента в който видях как налагат Ерик веднага хукнах да му се притичвам на помощ, без да осъзнавам, че по този начин мога да се уредя я със счупена ръка, я със счупен крак и, о да, почти забравих-смърт.Но в момента , в който се насочих натам, две здрави, мъжки ръце ме хванаха, тези на Марк:
-Пусни ме.-изписках на умряло аз.
-Мислиш ли, че е умно да се месиш? Ще те убият или по-лошо. - прошепна в ухото ми той.
-Точно в този момент не ме интересува!Приятелят ми е в беда и аз не смятам просто да стоя отстрани и да хленча.Знам, че нямам реални шансове срещу тези хора, но поне ще знам, че съм опитала.
Отскубнах се от ръцете му и се насочих към мелето.Промуших се измежду тълпата от зяпачи, които нахъсваха похитителите на Матюс и накрая се озовах измежду шамарите, както се вика:
-СПРЕТЕЕЕЕ!!!!!!Вие сте варвари!Но съм почти обедена, че ако бяхме отишли на тяхната територия, щяха да се държат с пъти по-гостоприемно от вас!-започнах аз с надеждата да се вслушат в думите ми.Бях покрила тялото на Ерик с моето и очите ми шареха из грубите лица на асасините.От някъде се чу провикване:
-Накарайте тази фуста да млъкне!
Следващото нещо, което видях е голям юмрук, който се насочваше срещу лицето ми.Успях да го избегна като наклоних главата си настрани, но част от ръката се отърка в скулата ми, като остави болезнена пареща болка.В този момент ми кипна и се нахвърлих върху маршала и започнах да го налагам с малките си ръчички.
Върнете се в началото Go down
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Кръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeСъб Юли 28, 2012 12:12 pm

Нежната Арадел се хвърли като бясна котка върху маршалът. Елемента на изненадата надделя. Няма какво да се лъжем, той не очакваше малката да му посегне, мислещ, че ще се кротне след удара му, но не. Ядът, приятелската лоялност или пък просто алкохола я подтикнаха да се разбеснее. Тя се стовари върху него и почна да скуби косата му, да дращи лицето му и да дърпа дрехите като малко гладно животно. От време на време съумяваше да го удари и с юмрук, като даже веднъж го цапардоса доста силно под брадичката, което го накара да си прехапе езика и да плюе кръв.
В същото време вратата се бе отворила на ново и през нея мина един доста добре познат ни персонаж ( поне за хората запознати с пустинята ).
Франсоа Миньон - красив както винаги, с плавната си походка и облечен естествено в....червено навлезе в бара и очите му светнаха доволно.
-А, поредния бой. Не съм ли касметлия? - каза си развеселено. Зърна колежката си и отиде до нея на бара.
-Какво си имаме тук?
-Магове! - отвърна му сухо. Само той й липсваше. Ако имаше човек на този свят, който можеше да я изкара извън нерви, то това бе той.
-Чужденци а?
Блъд кимна.
-И каква е причината този път.
-Аз!
-Ти ли? - засмя се убиецът. -Хаха, глупаци. Нямат си друга работа ами ще се бият точно за теб.
Червенокосата се намръщи и се обърна рязко към него.
-А ти за кой искаш да се бият, за теб ли?
-Хех, каузата поне би си заслужавала повече.
Това още повече издразни асасинката и тя се обърна обидено, продължавайки да наблюдава мелето.
Но да се върнем към главното. Паралелно с това Арадел вече беше отскубната от Кемал, а Ерик се беше изправил и сега се биеше с трима обградили го младежи. Държеше фронта, но все още не използваше магия. Насинен и с подуто око, май му харесваше да пробва нещо различно. Не помнеше от кога не беше разчитал само на тялото си. Караше го да се чувства до някъде нормален. Колкото до Кемал - той също беше станал. Бе събрал достатъчно жлъчка в себе си, образувана му от малката магьосница, че му идеше да я разпердушини. Той се насочи към нея и с подлъгващо движение я удари силно в хълбока. Арадел се преви на две и се закашля.
-О! - учудено възкликна Миньон при тази гледка.
Последва още един удар този път върху ефирното й лице и тя падна на колене.
-О! - второ възклицание този път недоволно.
Точно когато пустинния боец щеше да я удари централно в главата между двамата като светкавица застана мъжът с дългата черна коса и червеното манто. Едната му ръка бе изпъната към Кемал, която беше напълно достатъчна да го спре в крачката му. Той събра краката си и зачака. Не знаеше какво ще направи отсрешния, но беше пълна лудост да продължи когато Франсоа Миньон най-добрият убиец в света е на прага му. Беше буен, да, но не и тъп. Всъщност всички последваха примера му. Марк си отдъхна, щастлив, че приятелят му се е намесил.
-Какво ви става бе? - проговори учителят. -Да се биете е едно, но да нападате млада дама съвсем друго.
-Те са чужденци. - изсъска маршалът.
Миньон пусна ръката си и отиде до него.
-Колко пъти съм казвал, че жена не се удря?
-Тя започна.
Мъжът се обърна назад съзирайки Арадел, която все още стоеше на пода и се намръщи.
-Като я гледам не може да те надвие. Да удряш по-слаба жена от теб е долно.
-Но...
-Тишина! Чужденци или не, това не ви оправдава, нес па?
Всички се уплашиха от тона му и се отдалеиха като разпуснаха кръга и оставиха двамата феникс-ийци. Франсоа отиде до Арадел и й подаде ръка.
-Ела, мон шери.
Тя хвана дланта му и се изправи. Убиецът избърса галантно една струйка кръв стичаща се от устната й.
-Извинявам се за съгражданите си. Понякога могат да бъдат много нетактични.
Той погледна и Ерик и продължи.
-Последвайте ме.
И като помогна на Ари да върви без проблем взе да ги води към изхода. Минавайки покрай Блъб се спря за момент:
-И ти си един ментор. Нямаш акъл в главата си.
Тя не му отвърна, а той така и не дочака отговора й. Продължи напред и ги изкара на улицата. Остави ги да поотдъхнах минута-две.
-Доста безразсъдно от ваша страна да се впуснете в нещо, което не е по силите ви. Добре ли сте?

/Ари, пиши на улиците/
Върнете се в началото Go down
GorgeousNightmare

GorgeousNightmare

Брой мнения : 895
Join date : 30.01.2011
Местожителство : Plovdiv

Кръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeЧет Яну 03, 2013 8:35 pm

Вървях по улиците. Градът беше малко мъничък, а? Ама чакай. Ако слуховете за пустинята бяха верни и паметта не ме лъжеше поне в това, някъде над мен трябваше да има още един, нали така? И това щях да разбера, всичко по реда си. Хората не ме гледаха много дружелюбно. Какво бе, да не съм ви убила домашните любимци, пфф.... И тази неумолима жега. Идеше ми да сваля тениската си и да си я привържа на главата. Но намерих друго решение. Кръчма. Хаха, какво по-добро от това да се забия там. Дано е хладно. Само на мен ли ми идваше в повече топлината? Ако живея тук би трябвало да съм свикнала. Странна работа.
Открехнах вратата, която кълня се бе на косъм да се откачи от пантите и влезнах вътре. Не беше кой знае какво, не разполагаше с много, но явно аз не бях претенциозна, защото установих, че не ми пука особено. Забих се направо на бара. Някакъв смешник се обърна и ми се ухили приветстващо. Какво се хилиш, бе гнидо?
-Какво ще бъде, булка?
Булка!? Не знам каква съм, но усетих желание да източа кръвта му по-най жесток и брутален начин.
-Скоч. Голям. И не си спестявай от леда.
Тоя пак се ухили и ми сипа питието.
Поех чашата и отпих глътка.
-Тука пуши ли се?
-Разбира се.
Още една въпросителна. Явно бях пушач. Взех да тършувам по джобовете си. Имах една наполовина празна кутия. Ясно, пушач съм. Също така намерих кесия с почти хиляда злато, Брех, ма аз съм била богаташка! Запалих, а той сложи пред мен пепелник. Тръснах пепелта и забих погледа си напред. Нищо! Нищо на това място не ми навяваше каквито и да е спомени. Нищо познато. Празнотата в мен нарастваше с всеки изминал момент.
-Не съм те виждал тук преди. Сигурно си нова.
-Сигурно! - отвърнах сухо и пак дръпнах от тютюна.
-Добро място си избрала за нов живот.
Нов живот....Дали наистина бе така? Може би сама съм избягала от предишния, заключвайки го дълбоко в душата си. Дали е имало причина?
-Как се казваш, булка?
Изгледах го на кръв.
-Не булка във всеки случай и ако ме наречеш още веднъж така ще ти изтръгна гръкляна.
-Добре де, добре. Не се коси. Хайде, примирие?
Подаде ми ръката си, но тя остана да виси във въздуха. Как ли пък не!
-Все тая!
-Е, как се казваш?
-А......
Отворих устни да отвърна, но нищо не излезе. Нима, наистина не знаех собственото си име? Главата ми заблъска. Механизмът в нея не произвеждаше нищо. Ужас! Пълен ужас! Не можех да съм безименна. Всеки има име, даже най-големите отшелници. Но моето, не си го спомнях.
-Ей, добре ли си?
Трябваше да измисля нещо. Ако не знаех името си, то щях да си създам такова.
-Ния.... - дойде ми просто така, изневиделица и аз не знам защо. Звучеше хубаво, някак женствено, в разрез със същността ми, явно.
-Ния. - повторих сама на себе си, за да свикна с произнасянето му. Да, бях Ния.
Върнете се в началото Go down
Fate
Admin
Fate

Брой мнения : 1391
Join date : 18.10.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Кръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeЧет Яну 03, 2013 9:20 pm

Марк се ухили насреща и. А До...извинете (б.р. ха-ха-ха) - Ния, продължаваше да го гледа с недоверие.
Но, такъв си бе той - типичния вселяк. Нещо необичайно за пустините и най-вече за такова място. Пълен перко, който се чувства на седмото небе, всеки път когато види нов клиент. Това изпитваше и сега. Детинско щастие. Все пак, на бара му стоеше готина и както вече разбра, нова мацка в града. А всичко ново е хубаво, нали?

- Кефи ме името ти. За това, ще врътнем една игра. Искаш ли?
- А...
- Ясно, искаш, но се притесняваш. Ей, пичове...елате на бара - Марк се провикна на малкото клиенти, които вече бяха насядали по масите.
Въпреки доброто му подмятане, никой не го отрази за сега. Но, той имаше скрито оръжие.

- Хайде бе, пичове! Ще има безплатна пиячка!
Щом чуха това, всичките се юрнаха да бързат. Кой паднал от стола, кой съборил масата - на никой не му пукаше. В тази суша навън, всяко безплатно питие си бе като дар от Дантес. За това, никой не чакаше втора покана, а след няколко секунди, вече имаше четирима мъже обградили готината мацка на бара. Като истинска дама, тя се намираше по средата между тях. Почти никой не и обръщаше внимание, освен момчето което стоеше от левия и край. Хвърли и бегъл поглед, но я заряза, след като бармана припомни безплатния алкохол.
За да започнат играта, бармана се подготви. Сложи пред себе си половин литрова халба и помоли участващите да си донесат алкохола който си бяха поръчали. На бара от ляво-надясно имаше общо 1 бира, 1 голяма водка, скоча който пиеше Ния, една бира след нея и последният пич явно бе с каруцата, защото пиеше чиста вода.

- Слушайте сега правилата. Ще играем на "Ези-Тура" с алкохол. Първият - този който е най-отляво хвърля монетата. Ако хвърли "Ези" - сипва алкохола си в халбата. Ако хвърли тура - пие това което е в халбата. Но тъй като тя е празна, аз ще сипя една малка водка, за да може всичко да е честно. Така де, ако първия загуби, поне и той да удари някое питие.
Единият от мъжете се възмути :
- А ти няма ли да играеш?
- Играта е за вас. Аз на аванта винаги мога да пия.
Явно на всички им се играеше, защото се подготвиха. Чуха се няколко доволни възгласа и играта започна. Марк изкара един златен петак и го удари в масата. От единият край имаше цифра, а от другия издълбан знак, с формата на половин звезда. Той подаде монетата на първият играч и той я хвърли във въздуха. Хвана я с едната си ръка, превъртя я върху опакото на другата си и погледна към това което показваше тя...

Ния ( б.р. приятно ми е :D ), аз хвърлям зар. Цифрите които виждаш, са за първите играчи. Това образува резултата им. Ако са :
От 1 до 5 = Ези
От 6 до 10 = Тура
В зависимост какъв е резултата им, искам да опишеш действията им,
а след това и своите, докато хвърляш монетата.
После, аз поемам {}

_________________
Кръчмата на Марк Sexy_intimate_finger_lips1
Върнете се в началото Go down
Admin
Admin


Брой мнения : 66
Join date : 16.01.2011

Кръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeЧет Яну 03, 2013 9:20 pm

The member 'Fate' has done the following action : Зар

'Късмет' : 1, 5
Върнете се в началото Go down
http://fatecry.bulgarianforum.net
GorgeousNightmare

GorgeousNightmare

Брой мнения : 895
Join date : 30.01.2011
Местожителство : Plovdiv

Кръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeПет Яну 04, 2013 12:37 pm

-Не ми е до игри. - продумах.
Нищо, никой не ме отрази. Толкова бяха настървени за безплатните питиета, че се бяха превърнали в хищници. Мъже..... Щяха да се натаралянкат като кочове и после да се чудят как да се прибират в мишите си дупки, лазейки като голи охлюви. Сигурно щях да надпия всичките тук. За разочарование на първите двама им се падна ези. Лош късмет, момчета. В халбата вече имаше две водки и една бира. Яката работа. Газирана водка. Бля....
-Твой ред е, душко.
Погледнах към монетата и прокарах отегчено пръсти пред косата си. Какво пък. Взех я, завъртях я няколко пъти между пръстите си и след миг я хвърлих нагоре. Полетя като изтребител, после почна да пада надолу. Все ми е тая какво ще се падне, стига да приключи по-бързо. Не знам, но явно големите компании, а явно за мен големи компании са повече от един човек, не ми се отразяваха добре. Все си мислех как да ги разчленя.
И късметът ми ще е.....
Върнете се в началото Go down
Admin
Admin


Брой мнения : 66
Join date : 16.01.2011

Кръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeПет Яну 04, 2013 12:37 pm

The member 'GorgeousNightmare' has done the following action : Зар

'Късмет' : 9
Върнете се в началото Go down
http://fatecry.bulgarianforum.net
GorgeousNightmare

GorgeousNightmare

Брой мнения : 895
Join date : 30.01.2011
Местожителство : Plovdiv

Кръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeПет Яну 04, 2013 12:45 pm

Монетата се завъртя на калъч, след което бавно и леко се обърна и....Тура! Разбира се! Защо да не натъпкаме халбата с всевъзможни бъркочи пък новото момиче ще ги изпие. Още малко щяха да ме накарат да ям каша от сол, олио и лимонена киселина. Пффф....
-Имаме и първият си пияч. - засмя се барманчето.
Усмихнах му се на криво и грабнах чашата. Вдигнах я високо във въздуха:
-Наздраве!
Поех си въздух и почнах да се наливам със сместа.
-Пий, пий, пий, пий... - скандираха мъжете.
Преглъщах без да спирам. Изпих всичко на екс. Баси ударната доза. Тропнах халбата на гара и се потупах по гърдите. Имах чувството, че ще почна да бълвам огнени струи. Да ги еба и обедните пияндурници. Докоснах чашата с външната страна на пръстите си и я бутнах към следващият. Да си хвърля монетата там. Побързах да запаля цигара, за да успокоя дробовете си. Сега като се замисля, май ще трябва да се запася с повече от малките, сладки гадинки, както и да си купя някакви дрехи при липсата на други. Даже не знаех къде живея. Сигурно съм бездомна, но пък не приличах на клошар. Може би наистина съм напуснала един стар живот, но нима съм толкова тъпа, че да замина без да си взема багаж? Или може би съм нямала избор! Отърсих главата си от тези мисли. Прекалено много я караха да боли. Така или иначе нямаше да разбера. Следвайки потока на характера си, явно съм непукист. Може би ако не мислех за това, то нямаше да ме преследва.
Върнете се в началото Go down
Fate
Admin
Fate

Брой мнения : 1391
Join date : 18.10.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Кръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeПет Яну 04, 2013 3:50 pm

Марк гледаше замислената физиономия на момичето. Хвърли монетата набързо към другите двама които бяха след нея и се наведе през бара.

- Ей, мацо...добре ли си?
Мацо? Той шегуваше ли се? Явно си просеше някой шамар от момичето. Но, все още не си го получи. Но никога не бе късно...нали? Ния вдигна погледа си нагоре и го изгледа с доста кисела физиономия. Дръпна си няколко пъти от цигарата и недоволно издиша дима в лицето му.
- Стига де, питам само. Хайде с мен, да палнем по един фас навън.
- Вече пуша, а и тук ми е добре.
Марк се намуси за части от секундата. Избягваше това състояние, особено когато беше на работа. А и не бе такъв човек. Предпочиташе забавленията, пред детските сръдни. Набързо се измъкна от бара и заобиколи покрай пиещите пичове. Застана зад Ния и се облегна леко на рамото и.

- Кукло, надявам се да не те притеснявам. А ако е така, се махам. Ето, няма ме. Отивам вън да запаля един фишек, а ти ако искаш ела. Няма да те набия, спокойно. Хаха...
Това и направи барманчето. Бръкна в джоба си, извади малък пакет с тютюн, листче и набързо си сви ..."фишек" - както им казваше той. Подхвърли го нагоре и с едно ловко захапване, цигарата се озова между устните му. Без да обръща повече внимание на който и да е било в заведението, той се отправи към изхода. Пиячите щяха да се оправят и сами с играта - имаха две бутилки водка на бара които щяха да са им предостатъчни да се натаралянкат.

_________________
Кръчмата на Марк Sexy_intimate_finger_lips1
Върнете се в началото Go down
GorgeousNightmare

GorgeousNightmare

Брой мнения : 895
Join date : 30.01.2011
Местожителство : Plovdiv

Кръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeПет Яну 04, 2013 4:16 pm

Намръщих се. Тъп барман. Тъпа кръчма. Тъп град. Всичко беше толкова...пясъчно. Страшно място за живот съм си избрала, няма що.
Онзи перко излезе, а другите почнаха да се наливат като прасета. Чак по дрехите им течеше.
-Иу....
Бързо станах и се отправих навън. По-добре при онзи зеленоокия, отколкото при тези отрепки. Излезнах навън и се облегнах на дървената стена.
-Значи реши да се присъединиш?
-Избора не е кой знае колко богат.
Той се засмя.
-Аз съм Марк, между другото.
-Не съм те питала.
Пак се подсмихна този път под мустак.
-Май не си от дружелюбните.
-По какво реши така? - усмихнах се иронично.
-Хахаха, кефиш ме. Ще паснеш идеално с обстановката тук.
-Сигурно. Кажи ми тук има ли някакви хотели или мотели или каквото и да е, където мога да отседна.
Явно е, че не притежавах собствена къща, затова трябваше да се подсигуря с подслон. Особено през деня. Жегата наистина ме убиваше.
Върнете се в началото Go down
Fate
Admin
Fate

Брой мнения : 1391
Join date : 18.10.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Кръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeПет Яну 04, 2013 5:00 pm

Този път, усмивката не беше под мустак. Марк направо се изсмя насреща и, след като чу думата "Хотел".

- Бебчо, явно наистина не знаеш къде се намираш. Единственото нещо което можеш да намериш тук, е пясък. А ако искаш да отседнеш някъде безплатно - изрови си дупка. Навсякъде искат пари и то не малко. Но всъщност, като се замисля, има едно място. Но, е малко далеч.
Марк слезе по стълбичките на кръчмата си и се огледа. Опъна няколко пъти от свитата си цигара и издуха дима блажено. Чудеше се в коя посока да отпрати момичето, към дестинацията която искаше тя.
- Всъщност, има едно място. Пясъчна крепост, която се намира отвъд хълмовете, които виждаш ей там. Единственото нещо което знам за тях е, че който е отишъл там, не се е завърнал. Или е прекалено хубаво, или никой не оцелява по пътя. Но, времето днес не е толкова жестоко. Слънцето е минало пиковия си час и след кратка почивка, можеш да поемеш натам, щом си търсиш подслон.
Бармана се върна отново на парапета до хубавицата.

- Явно идваш от далеч, щом си търсиш дом. Странно. Приличаш ми на тукашна, въпреки че си твърде белокожа. А и постоянното ти дърпане от цигарата, ме води на мисълта че те притеснява нещо. Ако искаш, мога да ти помогна. Зад бара имам малко помещение, преустроено за живеене. Ако нямаш пари или имаш проблеми, можеш да отседнеш тук. Не хапя, а пък и месо не ям...
Явно Марк се опитваше по всякакъв начин да разведри девойката. Но нали това му бе работата? Най-вече да се прави на шут, за забавление на хората.

_________________
Кръчмата на Марк Sexy_intimate_finger_lips1
Върнете се в началото Go down
GorgeousNightmare

GorgeousNightmare

Брой мнения : 895
Join date : 30.01.2011
Местожителство : Plovdiv

Кръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeПет Яну 04, 2013 5:24 pm

-Хахахахахахахха.... - залях се да се хиля. Да остана тук? Честно? Не знаех, че града разполага със собствен клоун.
-Момче, няма никакъв шанс да живея в порутеният ти бар, не се обиждай.
-Не се.
-Мерси за предложението, но ще се оправя.
Извадих кесията си и я развързах. Взех от нея две монети по двайсет злато и ги хвърлих във въздуха. Той протегна ръка и ги хвана.
-Ще стигнат за скоча. Я виж, тура. Май е твой ред да пиеш.
След което хвърлих фаса на земята и скочих от стълбите в лек клек. Изправих се и огледах хоризонта. Всъщност тази база не беше кой знае колко далеч. Половин час максимум. Струва си да се провери. Сложих показалеца и средният си пръст към челото и ги дръпнах рязко.
-Е, до скоро, душко. - казах му и се отправих по посока на хълмовете. По пътя щях да разпитам що за място по-точно беше огромната сграда.
Върнете се в началото Go down
Fate
Admin
Fate

Брой мнения : 1391
Join date : 18.10.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Кръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeЧет Яну 24, 2013 8:52 am

За съжаление, вече бяха твърде близо до кръчмата, за да може Ния да научи отговора на въпроса си.
- След малко ще ти кажа. Хайде, сега да влизаме и да си намерим места, преди да се е препълнило.
А когато влязоха в кръчмата, разбраха че наистина няма места за тях. Блъд леко се намръщи и се обърна към ученичката си:
- Май няма да имаш късмет днес.
- Ще видим...
Самонадеяната сладурана, се запъти право към бара. Избута няколко от мъжете, които се бяха облегнали на него и си намери удобно място, от което да намери бармана. А той, горкия, в момента стоеше на една каса и старателно се опитваше да си смени обецата, стояща под долната му устна.
Когато Марк забеляза синекосата, скочи от мястото си и се провикна.
- Булка-а!
Ния се намръщи. Но, Марк си бе такъв. Запомнеше ли някой с определен псевдоним, винаги щеше да го нарича по този начин, дори и да не му е приятно.
- Чакай само да...
Мъжа свали обецата от устната си и я прибра в джоба. В този момент, Блъд се приближи зад момичето и зачака. Марк я фиксира с бърз поглед и се обърна към нея.
- Какво ще желаете, мадам?
- Ам...аз...с нея съм...
- А, с нея! Добре. Значи все пак реши да се върнеш, а?
- Ами...
- Да, разбирам те. Един път опиташ ли при Марк, забравяш за всички останали!
Бармана намигна шеговито на двете дами и се извъртя с гръб към тях.
- Какво ще пиете? Уиски? Водка? Бира...?
Но още преди да е получил отговор, той отля две чаши отлежало уиски, хвърли вътре по няколко сладки черешки и ги подаде към двете момичета. Блъд се присегна, взе своето питие, като му благодари и се наведе леко към Ния.
- И ти мислиш да работиш при този перко?!

_________________
Кръчмата на Марк Sexy_intimate_finger_lips1
Върнете се в началото Go down
GorgeousNightmare

GorgeousNightmare

Брой мнения : 895
Join date : 30.01.2011
Местожителство : Plovdiv

Кръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeЧет Яну 24, 2013 2:39 pm

Подсмихвах се на това, колко не на място беше Блъд, а Марк допълнително я караше да се чувства като в небрано лозе. Взех чашата си, чукнах я в нейната и отпих няколко глътки. Уиски с череши хахах, ама че лудак.
-И ти мислиш да работиш при този перко?
Погледнах я с широка усмивка.
-Разбира се. Колкото по-пернат, толкова по-забавен. Не знаеш ли, че лудите са интересни? - намигнах и отново отпих.
Извадих цигарите си и запалих една.
-Хайде сядай. Какво стърчиш като кол?
Учителката ме изгледа изкъсо.
-Няма място за мен.
Огледах се и видях, че на стола до моя седеше, силно казано, защото бе забил глава в бара от предварително пиянство, един мъж.
-Напротив.
Хванах го за рамото и невъзмутимо го изтласках. Той падна на земята и така си и остана.
-Вече има.
Блъд се усмихна и се настани на щъркела.
-Така ли си свикнала да получаваш каквото искаш? Със сила?
-По-добре, отколкото с женски номера, не мислиш ли?
-Може би.
Обърнах се към барманчето, което в момента бе с гръб към нас и наливаше нещо.
-Ей, Макр.
-Момент, булка.
Свърши работата си, даде питието на клиента и дойде при нас.
-Кво става? как върви живота? Намери ли си къде да спиш?
-Да, това е учителката ми. От онова място, от което си мислиш, че никой не се връща.
-Брей. И как е?
Повдигнах рамене.
-Малко скучно, но става. Помниш ли, че ми предложи помощ онзи ден?
-Да.... - леко недоверчиво отвърна той.
-Е, ако предложението още важи искам да се възползвам.
-Ама нали каза, че има къде да спиш?
-Не за това бе, глупак. - засмях се. - Трябва ми работа. Да имаш нужда от още един барман или сервитьорка?
-Ти можеш да сервираш?
-Разбира се, че мога. Виж.
Грабнах една бутилка и се опитах да я завъртя по онзи готин начин, по който го правеха професионалистите. Но не успях да я хвана и тя падна на земята, като се счупи. Погледнах към зеленоокия и се засмях глупаво.
-Хе, хе, хе....мога да се науча....
Върнете се в началото Go down
Fate
Admin
Fate

Брой мнения : 1391
Join date : 18.10.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Кръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeПет Яну 25, 2013 12:58 pm

Марк се усмихна приятелски и се огледа около себе си. Веднъж видял това от което има нужда, той махна с ръка към двете момичета и се отдалечи от тях за секунда.
В този момент, Блъд се опитваше да допие питието си. Отдавна не бе вкусвала точно такъв вид алкохол и този малко и идваше въз силен. Но, вкуса идващ от черешите вътре, го правеше малко по-поносим, от колкото всъщност беше.

- Като го гледам този младеж, явно ще те вземе на работа.
- Защо мислиш така?
- Очите му светнаха, още когато те видя...
И, ето го и самият него, в цялата му рошава прелест. В едната си ръка държеше парцал, а в другата кофа пълна до половината с вода и препарат. Широка усмивка на лицето и влажен поглед.

- Добре, наемам те. Но преди да стигнеш до въртенето на бутилките, се научи да въртиш това...
Марк и подаде парцала през бара, а кофата прасна право върху него. Ния ги свали и тръгна да чисти поразията на земята, но бармана я спря.
- Ей, ей...не бързай де! Изпий си първо питието, пък после ще почистиш. Тя мръсотията няма да избяга.
Блъд също бе съгласна с това и за да успокои момичето поне малко, хвана парцала и го дръпна от ръката и. Постави го между краката си като го обгърна с тях и го опря в бара.
- Това, после. Преди това искам да ти кажа за твоята песен...
Очите на момичето светнаха и тя забрави съвсем за малката поразия която вече бе направила. Тя скочи обратно на стола си и погледна учителката си право в очите. В Марк също се навдигна онова чисто човешко любопитство. Той се облегна на бара и загледа към двете момичета.
- Е, давай де! И аз искам да чуя за тази песен...
- Добре де, добре. Всъщност, историята не е толкова интересна, колкото си мислиш. Това е "Песента на мъртвите" - така я наричат. Когато душите отплават към отвъдният свят, през целият път те я пеят. Измислена е от един от боговете, за да може душите да не се плашат от земите на Дантес. Единият куплет е посветен на човешкото тяло и душа, а втория възпява света, който познаваме. В него са включени най-запомнящите се места, които можеш да срещнеш. Дори, в единият абзац се възпяваше Сахрид и пустините му. Това място е по-древно, дори от самата песен.
- А ти от къде я знаеш?
- Моят учител ме научи на нея. Когато умираше, бях до него. Държах го в ръцете си, а той с най-благата си усмивка започна да ми я пее. Когато го попитах за песента, той ми разказа тази история. Каза ми, че всяка душа, която се доближи до Отвъдното, научава песента. Така, боговете искат да успокоят душата му...
Погледа на Блъд се промени. Учителката приведе глава надолу, като прикриваше леко избилите и сълзи.
- Извинете...
Тя се опита да се изправи, но Марк я спря. Младежа се присегна през бара и я хвана за рамото.
- Ей, душко! Тук нацупените физиономии ги хвърляме в огъня! Това е минало, нали знаеш?
- Да...
- Хайде, стига! Чакай да ти налея още едно, та да се успокоиш по-лесно...
Докато Марк наливаше поредното питие, Блъд изтри сълзите си. Погледна към момичето, което стоеше срещу нея и се засмя леко, забърсвайки все още лицето си.
- Сигурно се чувстваш глупаво, извини ме. Просто се разчуствам всеки път, когато се сетя за този момент. А ти от къде знаеш тази песен?
Лицето на учителката вече се промени. Сълзите изчезнаха, усмивката и отново се появи и единственото нещо което напомняше за тъжния момент, бяха леко зачервените и очи.

_________________
Кръчмата на Марк Sexy_intimate_finger_lips1
Върнете се в началото Go down
GorgeousNightmare

GorgeousNightmare

Брой мнения : 895
Join date : 30.01.2011
Местожителство : Plovdiv

Кръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeПет Яну 25, 2013 1:52 pm

Сълзи? Това определено ме изненада. Не, че я смятах за някаква бездушна порцеланова статуя, но да плаче на обществено място! Можеше ли точно такива отношения да иска да създаде с мен? Каквито тя е имала с нейният учител? Съмнявах се да го постигне, но, както и да е. Така или иначе въпросът й ме върна към сегашното.
-А споко. Като ти се плаче, плачи си. Колкото до песента, казах ти. Имам чувството, че съм я чувала някъде, но Дантес ми е свидетел, че не знам нито къде, нито кога. Просто някакво необяснимо усещане. Може пък и да се бъркам. Кой знае.
-Как може да се бъркаш? - попита Марк -Или знаеш нещо или не го знаеш.
Погледнах го остро.
-Не се прави на много умен, не ти отива.
След което се усмихнах, за да види, че се шегувам и тримата избухнахме в смях. А и той ме нае. Представяте ли си? Щях да работя, да печеля пари, да наливам на алкохол на отрепки. Е, добре де, последното не беше най-приятното изживяване, но щеше да свърши работа, докато намеря друг по-доходоносен начин.
-Хей, хей. - ентусиазирано почнах - Може ли да пробвам още сега? Хайде, хайде.
-Е добре де....
Лицето ми грейна. Поставих длани на бара, набрах се, като седнах на него и се прехвърлих от вътрешната страна, застопоряваща се точно до него. Ухилих се като идиот и погледнах към Блъд.
-Е, мадам, тази вечер ще ви обслужвам аз. Ще желаете ли нещо?
Убийцата се засмя.
-Хахаха, благодаря ви, за сега съм добре.
С Марк се спогледахме интригантски и аз се наведох малко към него.
-Ще я напием... - прошепнах му.
-О, да.... - намигна ми той.
Само след секунда се появи и някакъв персонаж в кафяво, извехтяло палто от овча кожа и тупна право на моят стол.
-Аз ще го поема.
-Давай. Да те видим.
-Какво ще бъде драги?
Мъжът повдигна очите си към мен. Бяха доста уморени, някак незаинтересовани и промълви.
-Нещо силно.
-Силно да е.
Врътнах се и почнах да шаря с поглед върху наредените бутилки. Грабнах една, на която пишеше скоч и въпросната марка, налях му едно голямо и му връчих чашата.
-Да ти е сладко.
Той кимна и отпи. Май остана доволен, защото не се оплака.
-Хах, може и да й схвана цаката на тая работа. - казах доволна, че съм се справила с първата си поръчка. Смятах да не бързам с въртенето на шишета. Всичко по реда си.
Върнете се в началото Go down
Fate
Admin
Fate

Брой мнения : 1391
Join date : 18.10.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Кръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitimeПет Яну 25, 2013 3:11 pm

Непознатия, който се тропна на бара преди малко, си пиеше кротко питието, докато слушаше разговорите, които се водеха около него. Не че бе някой натрапник. Просто бе самотен и в момента единственото му развлечение, бе поредната чаша алкохол след работа.
Марк бе изчезнал за около час от бара, оставяйки новото момиче право във вихъра на работата. А клиентите? О... те като видяха нова мацка в бара и веднага се юрнаха да поръчват. Една след друга поръчките валяха и Ния нямаше време да се обърне за минута почивка. По едно време, дори Блъд се притесни за нея и се провикна през бара:
- Искаш ли помощ?
- Какво?
- Да ти помогна?!?
Момичето махна с ръка и се засмя. Не си даваше ни най-малко вид на притеснен човек. Бе във вихъра си, до последния момент.
- Ще се справя!
И, така и стана. Поръчките малко от малко намаляха и...тогава Марк се върна в заведението. Носеше две торби в ръцете си, пълни с алкохолни напитки.
- Ще купонясваме ли?! - провикна се мъжа, а повечето клиенти му отвърнаха с положителни възгласи.
Марк влезе зад бара и остави бутилките в ръцете на Ния.
- Какво ще празнуваме? - попита учителката.
- Ще направим малко посрещане на новата...ми колежка! Пиене на аванта за всичкии! - провикна се отново Марк.
- Пи-пииене? - чу се изпод бара.
Блъд погледна надолу и видя доволната усмивка на мъжа, който до преди няколко часа стоеше на нейният стол. Веднъж чул за безплатната пиячка, алкохолика се опитваше да се изправи от мястото си, подпирайки се на столовете около себе си. По едно време, без малко да хване Блъд за дупето, но тя го изблъска рязко. Мъжа залитна няколко крачки назад и се озова в обятията на един едър мъжага.
- Ей, я да не закачаш момичето!
- А...аз исках саму да си пиийна - оправда се пияндето, след което отново се опита да се добере до бара, за да не изпусне реда си.
А там, Марк стоеше с доволна усмивка и разопаковаше подаръците за клиентите си.
- Хайде, душко. Наливай!
- Всичкият този алкохол ли мислиш да раздадеш?
- Е...нали се разбрахме нещо
Мъжа и смига и посочи към татуираната сладурана, която стоеше на бара.
Време беше Ния да развърти бутилките за първи път тази вечер...

_________________
Кръчмата на Марк Sexy_intimate_finger_lips1
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
Кръчмата на Марк Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчмата на Марк   Кръчмата на Марк Icon_minitime

Върнете се в началото Go down
 
Кръчмата на Марк
Върнете се в началото 
Страница 1 от 6Иди на страница : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Fate Cry :: Мидланд :: Захрид :: Град Сахрид-
Идете на: