ИндексТърсенеРегистрирайте сеВход

Share
 

 Чиста кожа

Go down 
Иди на страница : 1, 2  Next
АвторСъобщение
Fate
Admin
Fate

Брой мнения : 1391
Join date : 18.10.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeПон Ное 28, 2011 8:51 am

Така се наричаше единствения бутик за дрехи, кожени изделия и аксесоари по тези места. Собственичка е Тони Кеш. Магазина й се слави с добрата си материя, приемливите цени, както и допълнителните услуги като татуиране, пиърсинг на тялото и всякакви подобни процедури свързани с външния вид.

Чиста кожа  Av0m5k
Върнете се в началото Go down
Меропа Морт

Меропа Морт

Брой мнения : 947
Join date : 03.01.2012
Age : 24
Местожителство : On the wings of a murdered angel

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeНед Авг 12, 2012 9:37 pm

Момичетата влязоха в магазина и вратата хлопна зад гърбовете им.
"Изненадай ме" беше казала Дориан на Меропа. Задачата се бе оказала малко трудна, тъй като къдрокоската не познаваше много добре околностите. Бе идвала към Найтмер един-два пъти и то не сама, а с водач, така че не й се бе налагало да се ориентира и да запомня кое къде се намира. Не бе особено вълнуващо да прекараш свободното си време на Пътя на смъртта, а достъпът до единственото място, което Меропа познаваше добре - гората Шеридан - бе повече от забранен. Навсякъде из него щъкаха служители на Тенар, които само ако я видеха, щяха да я заловят и този път нямаше да й се размине толкова леко като миналия. Но за щастие, докато бе вървяла с Геш из улиците, един магазин й бе направил огромно впечатление. С екстравагантни и привлекателни букви над него се ширеше надписът "Чиста кожа", а през витрините се виждаха най-различни дрехи и аксесоари... които, както мъдро бе съобразила Меропа, бяха точно по вкуса на Дориан. Или поне облеклото й изглеждаше така, сякаш бе подбирано именно там.
Точно такова място можеше да им осигури перфектният следобед - спокойно, тихо, далеч от хорския поглед. Може би беше тук бе най-уютно и естетично от целия гред. А и в крайна сметка, колкото и корава и бойна да беше приятелката й, и тя като всички останали жени имаше нужда да се поглези, да си понакупи това-онова и да освежи по някакъв начин външния си вид.
Понякога "шопинг терапията" направо те кара да се преродиш. Или поне със сигурност за няколкото часа, прекарани в нея, напълно забравяш за всички други проблеми в живота си.
- Е? - усмихна се Меропа - Откъде искаш да започнем?
Върнете се в началото Go down
http://caledonian-vapour.tumblr.com/
GorgeousNightmare

GorgeousNightmare

Брой мнения : 895
Join date : 30.01.2011
Местожителство : Plovdiv

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeВто Авг 14, 2012 6:40 pm

Добре де, защо винаги като излизах с момиче някъде, то ме водеше на шопинг? Ако зависеше от мен щях да заведа Меропа в Моргата и да се ступаме малко с някой ентусиаст. Но казах, че днес ще го карам леко и айляшки и може би усетила нуждата ми, решението й бе правилно.
Веднъж влезнали в магазина се обедих. Първо имаше всичко в мой стил. Какво ти, все едно самия магазин беше проектиран от самата мен. И второ, продавачката беше един симпатичен екземпляр, когото веднага реших, че е точния човек, за това което мисля да направя.
-Какво ще желаете? - попита ни тя, ту леко сопнато, ту подканващо.
-Виждаш ли го това тук? - посочих Морт.
Жената кимна и аз отидох зад приятелката си, вдигнах й блузата и положих показалец на пъпа й.
-Какво ще кажеш, май има нужда от някое друго бижу.
-Съгласна съм. - усмихна се собственичката и преди Меропа да успее да каже "Аааа?" беше прикована за един стол с вдигнати крака, а пъпа й вече прецизно се дезинфектираше.
-Ама чакайте.
-Хайде де! Не ти ли се иска малка промяна?
-Е, да, но....
-Значи е решено. А и не е толкова очебийно.
Доближих устни до ухото й и прошепнах:
-Когато дойде момента ще може да я покажеш лично на твоя скъп Лушиъс.
Тя ме изгледа уплашено, срамежливо и учудено, но аз се усмихнах така, че й дадох да разбере, че няма нужда да обяснява. Накрая явно прие, че ще я дупчат и кротко стисна очи и зъби. Брюнетката се зае с процедурата, доста професионално. Докато се занимаваше с корема й, аз разглеждах дрехите и тъй като не смятах да си взимам нищо, разглеждах за мъченичката. Попаднах на един красив тъмно зелен корсет от кадифе, обшит с черна дантела и го отделих. А тя самата от време на време скимтеше и охкаше, но като цяло се държеше мъжки. След още пет минути бе готова, а от пъпа й излизаше един изящен черен, не твърде голям камък.
-Мисля, че ти стои много добре. А в комбинация с това ще изтрепеш рибата. - показах й корсета и й помогнах да стане. Тя го пое и почна да го разглежда - ту него, ту новата си продобивка.
-А ти. Нещо ще правя ли по теб? - попита ме Тони, както разбрахме, че се казва.
-Разбира се. - отвърнах веднагически и се наместих на мястото на Меропа. Взех един лист и молив и изписах следното с наклонен шрифт: Regna terrae cantate Deo psallite domino
-Искам го тук. - посочих лявата си ръка, от началото на китката, от дясната й страна по продължението на ръката, та чак малко след лакътя.
-Добър избор.
И почна да ме шари. През това време се обърнах към некромансърката.
-Е какво, не си ли доволна от обицата си?
Върнете се в началото Go down
Меропа Морт

Меропа Морт

Брой мнения : 947
Join date : 03.01.2012
Age : 24
Местожителство : On the wings of a murdered angel

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeЧет Авг 16, 2012 10:13 am

Меропа, която се въртеше пред огледалото, за да огледа обицата от всички ъгли, отвърна развълнувано:
- Не просто съм доволна, мисля, че е страхотно! - Това беше първият й пиърсинг и още не можеше да му се нарадва. Беше нещо напълно ново, нетипично за нея. И очевидно подобни промени й се отразяваха много добре. - А сега .. къде е параванът?
Тони спря за миг да шари върху ръката на Дориан и посочи към един от ъглите на магазина. Къдрокоската й благодари и се отправи натам.
Отне й известно време, докато пристегне връвчиците на корсета, който по нейно мнение бе повече от превъзходен. Явно приятелката й имаше голям усет за тези неща, защото досега бе направила перфектни избори.
Когато най-сетне беше готова, Меропа се върна обратно при момичетата и зачака реакцията им с усмивка до ушите.
- Е, какво ще кажете? Как ми стои? А, и междудругото - добави тя, когато погледът й попадна върху все още незавършената татуировка - Какво означава надписът?
Върнете се в началото Go down
http://caledonian-vapour.tumblr.com/
GorgeousNightmare

GorgeousNightmare

Брой мнения : 895
Join date : 30.01.2011
Местожителство : Plovdiv

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeПет Авг 17, 2012 1:29 pm

Обърнахме се към нея и се усмихнахме.
-Мисля, че това е твоя цвят.
-Съгласна съм. - каза Тони, както разбрахме, че се казва и продължи да се занимава с надписа, чиито контури вече бяха завършени и сега се бе заела да ги запълва.
-А това ли? Означава "Земни царства, пейте за Бога, възхвалете Господа". Дантес трябва да е поласкан, нали? - засмях се аз, но всъщност това нямаше нищо общо с него. Да, вярвах в бога на подземното царство, даже ми се иска някой ден да го зърна, а не само змиите му да ме гонят, но това беше за един друг бог. Един бог, в който не само вярвах. Такъв, с който бях тясно свързана, който бе оставил частица от себе си в мен, който усещах реално в душата и тялото си. Който беше истинския ми господар. Мисля, че по този начин свързах някакъв пакт с него. Доказвах на себе си, че го приемам и съм готова да съхранявам наследството му, без да позволявам на никой да ми го отнеме.
След още час, в който Меропа разглеждаше интересния магазин и от време на време се любуваше на новата си придобивка и аз бях готова. Тони беше свършила работата си безгрешно. Наистина е професионалистка. Платихме й и излезахме. Едва ли щях да дойда тук за последно.
-Какво ще кажеш да отидем към парка. Надявам се, че по това време на деня няма да има много хора.
Морт се съгласи и двете се отправихме натам, за да търсим уединено място.
Върнете се в началото Go down
Elizabeth Winter

Elizabeth Winter

Брой мнения : 137
Join date : 05.06.2012
Age : 24

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeВто Фев 12, 2013 8:27 am

Елизабет не можеше да стои повече в имението. Върна се в стаята, за да се преоблече. Очакваше бъркотия и счупени мебели. Но вместо това я посрещна старата стая - уютна и по-важното здрава. Ели се усмихна. Нямаше никой обаче в стаята. Дори и Века. Ел искаше да се извини на всички, но явно сега нямаше да има тази възможност. Бе й хрумнала по-добра идея. Доброто й настроение обаче се бе върнало благодарение на отново приличният вид на стаята. Взе си набързо един душ и се преоблече. Дъжда бе спрял, но облаците не се бяха махнали, затова русокоската си взе чадър. Все пак беше с едни от най-хубавите си дрехи. Беше с черна рокля с едно рамо и без гръб, права, до средата на бедрото и по края си имаше диплички, които стърчаха наляво и надясно. Все пак обаче навън бе студено и взе бялото си палто, което се оказа по дълго от роклята - до колената. Обу доста високи, затворени обувки с токчета и излезе. За нейна радост повечето път бе асфалтиран. Тя излезе бързо грабвайка чанта, в която дори не знаеше какво точно има. Надяваше се да носи всичко, което й трябва и избърза да излезе.

Пътят бе мокър и малко хлъзгав, но нищо не можеше да спре сега Ел. Тя бе убедена, че това, което прави, е правилното решение. Щеше да бъде заета през повечето време от деня и щеше да фокусира съзнанието си над нещо, което й допадаше. Имаше нужда от това.

Елизабет влезе в Найтмер. Тук валеше. Като предният път. Тя разтвори чадъра и навлезе в странната граница на града. Тук сякаш някой бе прокълнал мястото да вали вечно. Улиците бяха тъмни, дори сумрачни. Нуксата тръгна по улиците с увереност и бавна походка. Оглеждаше всяка къща и всяка табела. Търсеше нещо... А улиците ставаха все по-широки и по-широки. Когато Ел видя, че наближава центъра, сбърчи вежди и се огледа. Имаше два варианта: да тръгне на ляво по някакво малки калдъръмче или да отиде на центъра. Предпочете първото. Отби от пътя и тръгна по улици по-тъмни и от нощта тук. Не се страхуваше от това да се загуби. Все щеше да излезе на някоя по-голяма улица. Бяха толкова малки, че стигаха само да се разминеш с някой. След поредния завой нещо привлече погледа на Ли. Беше табела и единственото осветено място наоколо. Светлината не бе силна, но табелата ясно се четеше: "Чиста кожа" Как да не се заинтригуваш от подобно име. Ли се приближи и погледна витрината. Бяха окачени красиви дрехи в тъмни цветове и кожени аксесоари към тях... някъде дори с шипове. Елизабет се усмихна доволно и влезе. Може би точно това бе мястото за нея.

- Добър ден. - чу се спокоен тих глас от тезгяха.

Ели се огледа. Отвътре магазина бе по-голям, отколкото можеш дори да си представиш от външния му вид. Беше пълен с манекени и стелажи. Имаше няколко малки чекмеджета от стъкло, в които лъщяха странни обеци... вероятно не за уши. Дрехите бяха необикновени, премесваха малко стар стил и бяха в меки цветове. Моделите бяха нещо уникално и невероятно. Кой ли ги правеше? Е, може би скоро щеше да разбере.

- Добър ден. - отвърна Ел, след минута възхищение. Продавачката осъзна, че най-сетне й обърнаха внимание и се усмихна.

- Това е "Чиста кожа". Единственият бутик за дрехи, кожени изделия и аксесоари в областта. Тук можеше да намерите най-доброто. - и магазинерката се отплесна, развявайки се насам-натам из магазина. - Добра материя, приемливи цени и... - Тя отгърна едно перде, от което се чуваше странен шум. Отвътре една жена, покрита с татуировки и по-красива и от богиня(но и по-странна) се бе надвесила над нещо като грамада със изкривено в зловеща физиономия лице. Правеше му татуировка. - нещо специално, ако желаете. - повдигна игриво вежди момичето и се върна зад тезгяха си.

- Ъм.. - леко смутена започна Елиз. - Всъщност се чудех дали не търсите персонал.

Момичето я погледна леко подозрително и се позамисли. Огледа я няколко пъти отгоре-надолу и обратно.
Върнете се в началото Go down
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeВто Фев 12, 2013 5:33 pm

Тони пак се отплесна с разясняването на длъжността на магазина си и остана сляпа за истинските желания на новодошлата.
-Ъм....Всъщност се чудех дали не търсите персонал.
Татуираната сладурана повдигна едната си вежда.
-Персонал?
-Идеално. - чу се от малката стаичка, където другата жена правеше поредната си кожна картина. -Без това след седмица заминавам. Тя ще може да ме замести.
-Рисувала ли си до сега с машинка? - попита я Кеш.
-Всъщност не....
-Не е проблем, ще я обуча.
-За една седмица? Криста, това е невъзможно.
-Аз се надявах по-скоро да се занимавам с дрехите, ако нямате против.
Брюнетката се приближи до нуксата и я огледа. Беше хубава, висока, лесно щеше да подмамва клиентелата. Но пък кожата й бе твърде чиста. И въпреки, че бутика носи същото име, в него да работи човек, който няма нито една рисунка по тялото си беше чиста излагация.
-Ако ще работиш тук ще трябва да се научиш да пробиваш дупки.
-Моля?! - неразбиращо попита Уинтър.
-Да слагаш пиърсинг. Обеци... - поясни Тони.
-О, мисля, че ще мога да се науча.
-Как се казваш?
-Елизабет Уинтър.
-Нека попитаме купувачите. Ей, Джони.
Големият, доста космат мъж, лежащ на кушетката се извърна към собственичката.
-Ти би ли се оставил в ръцете на Елизабет тук?
Той я огледа от петите до главата и обратно, и се усмихна.
-В нейните ръце даже бих умрял.
Ел се усмихна при този колоритен комплимент и застина в очакване.
-Добре, ще те пробваме. Обходи мястото. Изучи го и при следващият влязъл го поеми. Ако се справиш мястото е твое. Без това както разбра след седмица оставам без помощник.
Красавицата благодари ентусиазирано и почна да обикаля голямото помещение. Застана до Криста и почна да наблюдава процеса на шарене.
-Интересно ли ти е?
-О, да.
-Да и на мен ми харесва. Преселвам се в Захрид. Ще отворя собствено студио там. Не обръщай внимание на Тони. Понякога е малко сприхава, но всъщност е много готин човек.
Върнете се в началото Go down
Elizabeth Winter

Elizabeth Winter

Брой мнения : 137
Join date : 05.06.2012
Age : 24

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeЧет Фев 14, 2013 8:02 am

- Захрид? Къде изобщо е това? - попита през смях Ели.

Тези земи не й бяха познати, но това не я притесняваше най-малко... Щеше да ги опознае при наличие на време. След Илион, нямаше търпение да види и други земи. Всичко тук пращеше от магия и оригиналност. Ел бе бродила много, но подобно място не бе срещала - средно заселено, но много по-оживено от всяка по-голяма област, много по-магическо от селищата на магьосниците въпреки че тук трудно ще откриеш вещица и най-важното - по-красиво и от края на света. А края на света си бе красив.

- От колко време се занимаваш с всичко това? Отваряне на собствено студио си е голяма крачка. - отбеляза Ли.

Чудеше се дали щеше да се впише? Може би... Но хич не й се искаше да прибързва с татуировката. Бе мислила за това, но нищо голямо и нищо много специално, нищо сериозно. Някак си обичаше тялото си и не й се искаше да го сменя скоро. Все пак в тази обвивка бе родена. И тя излезе много по-красива, отколкото някой можеше да си представи. Но пък една-две татуировки нямаше да са й в излишък. Особено ако бяха нещо красиво и нежно. Но за сега не можеше мисли за това, виждайки как машинката шари по гърба на мъжа макар и в ръцете на един професионалист.

Елизабет може би щеше да попита още нещо, но звънчето на вратата иззвъня. Вратата се отвори рязко. През нея мина висока фигура и я затвори със замах. Отръска се, хвърляйки капки навсякъде. Ел заряза чадъра и палтото си. Оправи роклята си и се завтече с усмивка към клиента. Той свали качулката си...
Върнете се в началото Go down
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeЧет Фев 14, 2013 2:42 pm

...а зад нея, се криеше красивото лице на един привлекателен младеж. На видима възраст около двадесет и пет години, с черна прошарена коса и широка усмивка. Като казваме широка - наистина си бе такава. Когато се усмихнеше, се виждаха дори задните редове на зъбите му. По лицето му не си личаха никакви следи от обеци, а по откритите места на тялото не се виждаха татуировки. Имаше два варианта. Или беше нов или бе объркал магазина.

- А...добър ден - започна несигурно момчето.
- Добър да еее - посрещна го Криста, обръщайки се от стола си, докато татуираше момчето пред себе си.
Елизабет също го поздрави, а когато погледите им се срещнаха, момчето сякаш се хвана за спасителна сламка. В нейно лице видя някой, който се надяваше да му помогне. Той се приближи до зеленооката красавица и се усмихна с чаровната си усмивка.
- Ами, всъщност бих искал да си сложа обеца. Но, все още се колебая. Можете ли да ми предложите кое ще е по-добре? Чудя се, дали ще ми отива повече на ухото или на устната.
- Ами аз...- опита се да започне несигурно момичето, но бе спасена от свой таен помощник.
- На устната е много женско бе, пич! - извика се Джони, който в момента се бе извърнал леко на една страна, опитвайки се да огледа момчето.
А момчето, щом чу думите му, се ухили по детински. Сви раменете си, сключи двете си ръце пред тялото и заставайки кокетно, промълви тихо :
- Знам.
Миглите му запърхаха като крилата на пеперуда, а усмивката му стана още по-широка.
- Ууу...ужас! - чу се от стола, на който татуираха гологлавия младеж.
- Джони, стой кротко! - скастри го Криста. Тя прекъсна за малко работата си и се изправи. Приближи се до двамата младежи и застана от страната на Елизабет. Огледа внимателно хилещото се момче и го прецени.
- Май не си тукашен. А?
- Ами, да. Идвам от Маджестик.
- О, Маджестик? Да не си някакъв маг?
- Да. Земен маг съм.
Джони се извърна леко и постави ръка на устните си, прошепвайки достатъчно тихо, че единствено Елизабет и Криста да го чуят :
- Женчооо...
Татуистката се обърна към него и го погледна с пренебрежителен поглед, с който го укроти за секунди.
- За първи път ли ти е?
- Да.
- Сложи си на ухото. По-малко ще боли. А и мисля, да предоставя тази възможност на новото ни попълнение. Надявам се, нямаш нищо против...нали?
- Не разбира се - каза през усмивка момчето.
Криста го упъти към един от столовете, на които трябваше да седне. До него имаше всичко необходимо за поставянето на пиърсинг. Обеци, спирт за почистване, различни видове игли, памук, марли и дори една аптечка, за спешни случаи. Малкото магче скочи след секунди на стола, а Криста се обърна към нуксата, която явно все още, не бе разбрала, че говорят за нея.
- Хайде, момиче. Захапвай малкия и му сложи най-блестящата обеца! Сигурна съм, че ще му хареса!
В следващият момент, Криста се настани отново на стола си и продължи с вече започнатата татуировка.
Върнете се в началото Go down
Elizabeth Winter

Elizabeth Winter

Брой мнения : 137
Join date : 05.06.2012
Age : 24

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeСъб Фев 16, 2013 2:13 pm

Елизабет се същина. Не бе работила с подобни инструменти никога. Вярно беше, че проби сама ушите си, но й взе много време, кръв и една огромна игла. И болеше доста. Ръцете на нуксата се разтрепериха. Беше ли способна да го направи на друг? Не бе сигурна. Сега щяхме да разберем.

А всичко беше толкова лесно. Само трябваше да намери подходящото място. Имаше пистолет, но Ли предпочете иглата. Все пак с нея по-добре знаеше как да работи. Ели се приближи към момчето и му се усмихна малко неловко.

- Май и на теб ти е за първи път, а?

- Хих, почти. -
засмя се Ли.

Русокоската сложи тънките хирургически ръкавици. Имаше странно и не много приятно усещане отвътре, но нямаше начин да работи без тях. Бе прекалено гнуслива, за да ги свали и просто свободно да си ровичка из нечие ухо, разпилявайки наляво и надясно кръв. Тя хвана иглата и с малко памуче, напоено със спирт я почисти. Изражението на момчето вече не беше толкова ухилено щом я погледна. Приличаше на някой сериен убиец.

- Ъ, това ли смяташ да използваш? - попита той притеснен.

- Не съм сигурна с пистолета. - поясни тя, но до там. Не го увери, че е вече веща в това. Просто изражението му беше безценно.

Нуксата запали една свещ, която услужливо бе поставена на масичката. Внесе иглата в пламъка й. Загря само върха й, но толкова, че желязото посветли цвета си. До тази точка момчето поне имаше надежди, че ще оцелее... сега те се изпариха.

- Не мога да го направя. - почти извика от ужас той и стана от стола.

Но Ел нямаше да го пусне толкова лесно. Тя хвана рамото му.

- Не се притеснявай. Всичко ще бъде наред. Дори няма да усетиш. Това е просто една малка дупчица... - продължаваше тя с омайният си глас, а от ръката й в тялото на момчето се вливаха малки искрящи прашинки - малки дози от магията й.

Клепачите на момчето се притвориха. Той се строполи пак на стола, а тялото му се отпусна и бе на ръба да заспи. Елизабет използва момента умело и проби едното му ухо със замах. Уцели мястото по късмет. Нямаше много кръв, но и дупката наистина не бе много голяма.

- АААААААууу... - извика момчето и скочи като опарен. Ама защо ли казвам като....

Докато се усети обаче Ли бе сложила иглата настрани, оставяйки я кървава. Сега избираше обеца. Имаше доста голям избор и много различни варианта. Какво ли щеше да е подходящо?

- Тази! - възкликна Лизи и без да пита момчето я извади от чекмеджето.

А той дори нямаше време да протестира, защото охкаше като жена, легнала да ражда, докато Ли дезинфекцираше раната. Почисти я добре и се увери, че е добре и достатъчно голяма. Кръвта спря, но дупката и около нея си седеше червено. При всеки допир момчето изохкваше и се превиваше.

- Стой мирен де! Как да ти сложа обецата като шаваш като риба на сухо?! - надвика недоволния маг Ли.

Тя окрачи стола и притисна с тяло момчето. Взе обецата и по най-бързия начин я сложи. Беше нещо лъскаво и открояващо се.

- Ето! Готов си! - въздъхна доволно Ели и стана от момчето. - Отиди се виж. - поръча му тя.

Ли изми иглата и свали ръкавиците. Откри, че по ръцете й се бе налепило бял прах, който я дразнеше неимоверно. Може би трябваше да си намери други ръкавици. Изми ръцете си и застана до първия си клиент, доволна от себе си.
Върнете се в началото Go down
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeСъб Фев 16, 2013 6:19 pm

-Ууууу....прекрасна ееее..... - възкликна ентусиазирано младежът като пляскаше с пръстите си.
-Ама, че гей.... - поклати глава Джони.
-Видя ли, че се справи? - поздрави я Криста, която я гледаше одобрително. В единия ъгъл Тони седеше със скръстени ръце и наблюдаваше внимателно как се развиват нещата. От това зависеше решението ми.
-Хаха, радвам се, че ти харесва. - усмихна се Ел доволна от себе си. Очакваше да се справи по-зле, но уви, късмета й се усмихна.
-Обожавам я. Браво скъпа, ще те предложа и на другите ми познати.
-И те ли са гейове? - провикна се едрия мъж подигравателно, но Криста го скастри.
-Джони!
-Какво? Чудно ми е дали са някаква секта или...
-Хах, ужасен си.
Младежът се направи, че не обръща внимание на обидата и пак се обърна към красивата ни нукса.
-Колко ви дължа за това малко бижу?
Всъщност тя не знаеше какво да каже. Не беше запозната с процеса и затруднението й си пролича.
-Петдесет злато! - обади се Кеш и блондинката се обърна към нея. -Вземи му петдесет злато.
-Петдесет злато. - усмихна се за пореден път Елизабет.
Момчето бръкна в пазвата си и от там извади една червена кожена кесия.
-Чудно как не е розова. - обади се отново Найтмереца.
Земният маг отброи точно парите и ги подаде на девойката. Тя от друга страна ги остави при собственичката, защото още дори не беше сигурна дали ще я назначат. Чужденецът се сбогува с всички по живо по здраво и се запъти към изхода.
-Гледай фейчките да не те откраднат по пътя, момче. - разсмя се Джони.
Магът се обърна, намуси се типично по женски и само се провикна.
-Грубиянин!
И тръшна стъклената врата след себе си. Погледите на Ел и Кеш се срещнаха.
-Наета си!
Върнете се в началото Go down
Elizabeth Winter

Elizabeth Winter

Брой мнения : 137
Join date : 05.06.2012
Age : 24

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeСъб Фев 16, 2013 8:36 pm

Елизабет не смели веднага информацията, която й се предложи. Беше нещо като един прекалено голям залък, който ти засяда на гърлото и се мъчиш да го преглътнеш половин час. Е, на нея й отне само минутка, но... Разбрахте ме.

- Ама сериозно ли? - учудено изгледа тя.

След всичко случило се, поне имаше нещо, което да озари лицето й, да я накара да се зарадва. Сърцето й пофскочи. Знаеше, че подобна работа щеше да бъде всеки ден приключение. А може би щеше да се превърне в ежедневна комедия.

- Сега трябва да се уговорим за условията. - каза делово Тони.

- Оу. Ам, аз в момента уча в Роузкилл. - съобщи плахо Ли. - Надявам се това да не е... - и не успя да довърши.

- Не е. - отвърна Тони. - Но по-големият въпрос е - готова ли си да станеш част от екипа? Тук не приемаме без нито една татуировка.

Усмивката на жената беше направо зловеща.

- Хих. - усмихна се неловко Ли. - Да... Ами, мислех си по-скоро за нещо малко... поне като начало. - добави тя, виждайки промяната ъв физиономията на управителката.

- Столът е за теб тогава. - отвърна тя. - Криста като свършиш, поеми новата. Ще я... редекорираме. - засмя се Кеш.

Елизабет потрепна. Щеше да боли, но това не притесняваше толкова Елизабет. Татоотата оставаха трайно, а това не беше една от най-силните характеристика на Ли. Тя бе от хората, които с всеки ден сменяха светогледа си. Не изцяло, но тя имаше нужда постоянно от нещо ново и интересно. Сякаш това я държеше, това й даваше сили да става сутрин и мотив да ляга вечер. Всичко бе свързано... но Елизабет не разбираше още това. Всъщност не мислеше и да си прави много смислени неща. Просто искаше нещо красиво и елегантно.

Когато Криста свърши погледна Ли и се засмя на притесненото й изражение. Сега тя се чувстваше като първия си клиент. Даже по-ужасена.

- Ъъъ, какво ще кажеш да започнем с една дума. "Dream" Предложения за място? - усмихна се Ли зъбато.

Толкова успя да измисли за малкото време, което имаше. Всъщност си мислеше и за две панделки на задната страна на бедрата й, но това щеше да се осъществи после... ако изобщо се осъществеше.
Върнете се в началото Go down
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeНед Фев 17, 2013 12:48 pm

Криста се засмя. Не беше нещо голямо, но пък е начало.
-Сядай. - показа й тя стола и нуксата с неохота се настани. - За такава дума най-добре е на китката. Не е ангажиращо. Съгласна?
-Имам ли избор?
Жената се ухили.
-Не!
-Давай тогава... - въздъхна героинята ни и мъчението се започна.
Жената остави старата механизирана игла и извади нова, като я почисти старателно със спирт. Извади една малка пластмасова кутийка пълна с черно мастило и една подобна пълна с туш. Първо трябваше да направи контурите, а после да мине върху тях с мастилото.
-Имаш ли предпочитания за шрифта?
Шрифт? Елизабет даже не знаеше какво означава това, затова просто поклати глава.
-Хах, добре. Остави всичко на мен.
Криста бръкна с иглата в туша и почна да прави първите щрихи. Усещането може да се сравни с обикновено стържене по кожата. Нищо особено, леко тръпчиво и неприятно, но не и болезнено.
-Тази част от тялото е подвластна на много вода, всеки ден си мием ръцете все пак, така че максимум след три години ще трябва да я подновим, иначе ще избледнее.
-Аха....
-Спокойно не е страшно.
Контурите привършиха за близо час.
-Позволих си да добавя още нещо.
-Какво е?
-Ще видиш накрая.
Време бе за съществената част. Иглата бе почистена наново старателно, така че по нея да не остане туш. После я пъхна в една машинка и я пусна. Силното жужене се заби в ушите на Елизабет, но тя стискаше смело зъби. Вече бе почнала, нямаше връщане назад. Върхът на иглата се докосна до кожата й, а тя се стремеше да запомни заръките на Криста да не мърда независимо колко я боли и постоянно ги въртеше в главата си. Острата болка проби най-горният пласт и почна да се движи по очертанията. Е не беше чак толкова страшно колкото си го представяше. Да, не беше най-приятното усещане, но се търпеше. Ивиците малко по-малко почнаха да се запълват с черен цвят и да образуват форми, които до преди малко не бяха толкова лесни за различаване.
Татуиската й разказваше разни истории и й описваше пустините, където щеше да се пресели след седмица, за да я разнообразява от мисълта за болката, а Тони обслужваше поредните клиенти. Времето минаваше бавно. Понякога Криста спираше с рисуването, за да може и двете да си починат и даваше вода на Елизабет. Нищо, друго, за да не се разширят порите й или налягането й да се покачи.
-Справяш се добре. Издържаш без да мрънкаш.
-Ами...да...не върви да плача.
-Точно така.
-Как е нашата нова колежка? - доближи се Тони до тях, поглеждайки на половина завършената рисунка.
-Чудесно. Смела е и не хленчи.
-Много добре. Очаквам да видя крайния резултат.
-Всички очакваме. - усмихна се подчинената й и пак се зае с работа.
След още четиридесет минути на приказки, тук там някой смях и много жужене, жената спря машинката, взе една мокра кърпичка и мина с нея през китката на Уинтър.
-Готова си. Вземи този вазелин и се мажи с него няколко пъти дневно, за да предотвратиш напукване. Сега ми кажи какво мислиш.
Момичето вдигна ръката си и видя новата си доживотна придобивка.

Spoiler:
 
Върнете се в началото Go down
Elizabeth Winter

Elizabeth Winter

Брой мнения : 137
Join date : 05.06.2012
Age : 24

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeПон Фев 18, 2013 9:29 am

Елизабет вдигна ръката си и най-сетне видя татоото. Тя вдигна вежди високо.

- Точно така си го представях. - прошепна тя, а Криста се усмихна.

Ел огледа добре думата. Изглеждаше вълшебно. Като всичко тук. Имаше и замисъл във всичко това. Сега бе добавила към провокативния си вид и още нещо, вдигайки й самочувствието... с поне капчица. Кожата около татоото обаче сега бе зачервена и пареше. Вероятно щеше да отмине... скоро? Ели дори не знаеше точно в какво се е забъркала, но силно се надяваше да не съжалява един ден. Може би отличителните черти не бяха добре за нея. Все пак онзи, който бе взел Кристоф нямаше да се спре пред нищо. Дори и да убие нея. Но това сякаш не би могло да я притеснява сега. Тони тъкмо свърши с клиентите, които естествено си тръгнаха доволни.

- Сега трябва да поговорим кои длъжности ще заемаш. - каза тя делово.

- Ъм, разбира се. - отвърна малко смутено Ел.

- Видяхме, че се справяш прилично с обеците. Може би ще трябва да научиш едно-две неща, но можеш да вършиш това. Проблема обаче ни е с татуистите. Криста си тръгва, а не знам кой да назнача на нейно място.

- Ами, аз наистина не съм добра с рисуването, но пък ме бива в модата. Все пак не е нужно да рисувам, за да мога да шия. - усмихна се лъчезарно Лизи.

Тони се засмя.

- Ще видим това. Работният ти ден ще е от 2 докато имаш работа. А тук работим здраво, така че се приготви. От утре си на нормален работен ден.

- Добре. Остана само едно. -
каза леко притеснено Ли.

- Какво?

- Заплатата... -
подказа й нуксата.

- А, да.
Върнете се в началото Go down
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeПон Фев 18, 2013 5:29 pm

Татуировката наистина стана шедьовър. Семпла, сладка и с искра надежда. Може би точно затова Криста сложи звездата на върха й. Даже на Елизабет, която предимно е против тези неща, й хареса. Но както всяко ново начало и това изискваше някои подробности.
-Заплатата? - попита несигурно нуксата.
-А, да. Ще идваш четири дена седмично. Понеделник, вторник, петък и събота. Това за най-натоварените дни. Сряда, четвъртък и неделя са ти почивни. Работното време е от два на обяд, както споменах до осем вечерта. В края на всяка работна седмица ще получаваш по 250 злато, първоначално. Ако се справяш и се издигнеш, ще увелича заплатата ти. Приемаш ли условията?
Уинтър се замисли за момент. Не биваше да бърза, но колкото и да го обмисляше, условията си бяха доста добри. Малко работно време, приятна обстановка и що-годе нормално заплащане, а и явно е първоначално. Накрая се усмихна и протегна ръката си напред.
-Съгласна.
Двете жени стиснаха ръце.
-Е, сега е почти осем и мисля, че трябва да отпразнуваме назначаването на новият ни служител.
-Какво си намислила? - доволно я попита Криста, която знаеше, че Тони умее да се забавлява на ниво и в нейната компания никога не бе скучно. Тя съумяваше да сплоти подчинените си и да ги направи един малък колектив.
-Кръчмата разбира се!
-Оооо, твърдо за.
-Добре момичета. Да затваряме.
Двете се заеха да поправят и подреждат всеки артикул, а даже Ел се включи като помогна с метенето. След приблизително двайсет минути, трите млади дами се намираха пред магазина, Кеш заключи, а Криста хвана новачката под ръка.
-Хайде, хлапе. Да ти покажем нощният живот тук.
Без да посмее да откаже, а и заинтересувана как ли ще протече вечерта, Елизабет се остави в техните ръце и всички дружно поеха към центъра на града.

/Ел, пиши в Тъмна светлина/
Върнете се в началото Go down
Elizabeth Winter

Elizabeth Winter

Брой мнения : 137
Join date : 05.06.2012
Age : 24

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeПон Юни 17, 2013 8:20 pm

Чиста кожа беше малко по-различна на дневна светлина. Не изглеждаше толкова бляскава, мрачна и шикозна, а някак... стара и прашасала. Това място имаше нужда от основно почистване, но изглежда, че това не смущаваше нито работещите в него, нито клиентите. В главната зала имаше няколко мрачно изглеждащи тийнейджъри и един двама се бяха навряли в кабинките за татуировки. Явно имаше някаква мания или просто Чиста кожа бе прекалено известно магазинче и студио. Но оглеждайки града Ел просто нямаше как да се учуди, че много хора идват тук. Повечето просто имаха това излъчване, което така си подхождаше с обстановката в магазина.


- Здрастии. - поздрави Ели.


- Здрасти, мацко. Хващай се на работа, преди да съм разхвърляла някой. - посрещна я собственичката, излизайки иззад тезгяха, видимо раздразнена. Ели остави нещата си на закачалката за персонала и се завтече да  на клиентелата.
Върнете се в началото Go down
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeСря Юни 19, 2013 7:15 pm

Още с отварянето на вратата, Ел стана свидетел на разярена гледка. Не само, че шефката изхвръкна от студиото бясна, но след нея, зад завесата, която водеше към стаята за татуировки и пиърсинг, се разнесоха груби мъжки ругатни.
-Вие малоумни ли сте бе? Как така аз съм виновен? Патки!
Сивия плат се разтвори рязко и през вратата мина един представител на силния пол, който фучеше и не спираше да ръси обиди. Светло кестенявата му коса падаше на клечки, дрехите изсулени, а по ръцете имаше няколко цветни рисунки. След него вървеше Криста, видимо раздразнена. Все още държеше машинката за рисуване и се чудеше дали да не му я забие в черепа, точно над ухото.
Оказа се, че причината за свадата бе най-новия татус, който непознатия е искал. Точно на рамото, една голяма криволичеща линия излизаше от очертанията и разваляше така или иначе незавършеното цяло.
-Ти знаеш ли аз при колко професионалисти съм бил, а? Знаеш ли? Това за първи път ми се случва.
-Виж к'во бе, келеш. - поде художничката -Ти сам се мръдна. Като не търпиш на болка що си дошъл да се фукаш?
-Аз? Аз не държа на болка? А това тука какво е?
Изпъна ръка точно под носа й, за да види хубаво картините по крайника му.
-Пустинните татуисти са много по-добри, светлинни години от вас.
-Ми тогава си ходи в пустините, бе! Я не ми се репчи!
-Рекламация. - не спираше да крещи младежа. - Искам си парите обратно.
-Аз пък си искам мастилото. Можеш ли да ми го върнеш? Или ще трябва да го отрежа от теб?
Скандалът бе пълен, но от всичко чуто, Уинтър разбра, че клиента сам си е виновен. Ако не се е помръднал, колежката й никога нямаше да допусне такава грешка. Макар и нова, вече познаваше работата й, а тя бе на доста високо ниво. 
Докато разправията продължаваше, Тони седеше облегната на тезгяха и наблюдаваше като се държеше за челото. Буреносен облак се бе появил пред очите й, и нуксата усещаше, че тя съвсем скоро ще избухне. Ясно виждаше искрите излизащи от косата й, които с всяка изминала секунда ставаха по-плътни и изгарящи. Всичко бе въпрос на време.
А времето дойде по-скоро отколкото очакваше. Мъжът тъкмо обиди и двете на родствена тематика и сам не осъзна, че е прекалил. Чашата в главата на Тони преля и тя се оттласна от тезгяха толкова тихо, че скандалджията не я усети, заплеснат да вика на подчинената й. 
Красавицата крачеше към него, като с всяка стъпка стискаше все повече и повече юмрук. Той като че ли се уголемяваше, приемаше формата на чук, не - на футболна топка, не - на цял боздуган. Колкото повече приближаваше, толкова повече юмрука се разширяваше и втвърдяваше (метафорично казано). Най-накрая, той се стовари върху тила му като скала и секна обидите. Мъжът се строполи на земята и затихна. Не, не беше мъртъв, но щяха да са нужни поне два часа да се свести и определено щеше да се снабди с една голяма, изпъкнала цицина.
-Боклук! - изръмжа брюнетката и дори срита орезилената му ръка.
После се обърна към Криста с все същия притъмнен поглед.
-Върна ли му парите?
-Не, естествено.
Собственичката протегна длан и я сви няколко пъти в пръстите.
-Дай ми ги!
Работничката бръкна в джоба си и изсипа в шепата й няколко монети по сто. Въпреки, че двете бяха доста близки и почти равноправни в бизнеса, Криста много добре знаеше кой е шефа и гледаше да не спори с нашарената хубавица, особено ако е ядосана. А колкото до втората, тя се наведе до падналия и изу панталоните му, достатъчно, че голия му задник да лъсне.
-Какво ще правиш?
-Ще му върна парите!
Тони най-безцеремонно бръкна с ръка в ануса на мъжа. Стигна чак до лакътя и разтвори длан. Издърпа ръката си, а от задните части на поваления се чу леко дрънчене на метал. Двете жени станаха свидетели на буквално "наври си го в задника". Не може да се каже дали бяха втрещени, погнусени или доволни, но татуистката се усмихваше.
-Ел, мацка, би ли изхвърлила боклука навън? Аз трябва да се измия.
И без да казва нищо повече се обърна и отиде в тоалетната.
-Тази откачалка ще ми липсва. - проследи я с поглед Криста, като не спираше да се усмихва.

/Ел, пиши как изпълняваш заръката, а после си измисли нещо за вършене/

_________________
Чиста кожа  Flaring_eyes_by_cporing_d6aa58t 

Едно от най-важните човешки права е правото да бъдеш крив.
Върнете се в началото Go down
Elizabeth Winter

Elizabeth Winter

Брой мнения : 137
Join date : 05.06.2012
Age : 24

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeПет Юли 05, 2013 7:11 pm

- И аз това щях да предложа. – каза енергично Ели.

Жестокостта и враждебността днес бликаше отвсякъде. Но има такива дни – едни участват в брутализма, а други гледат и малко по малко са въвлечени. Какво им ставаше днес на всички, обаче? Това не беше ли малко множко за зелените очи на Ели. Имаше чувството, че скоро ще повърне. Но да мисли за подобни неща бе безсмислено. Причините и извиненията бяха безкрайни, а начините за приложение – още повече.

Ели хвана сега залязлата звезда за крака и го повлече навън. Не й беше трудно. Все пак тя бе тренирано момиче… особено за подобни ситуации. Главата на жалкото извинение за мъж, което се бе отпуснало докрай, се тътреше по пода с това глухо и тъпо „туп” – ехото на една празнина. Но това си пролича още докато беше в съзнание и на краката си. Изнесе го като главата му се запъна на вратата, но с малко повече натиск се отпусна, и мина през малкото прагче. Изостави го до една кожа за боклук (където му беше мястото) в насрещната улица и изтупа ръце.

Направи гримаса, когато се сети, където бяха наврени жалките спестявания на тоя нещастник. Това си беше чист брутализъм, но той си го изпроси. Все пак всеки прави грешки в живота, а това бе една от най-големите в неговия. Сигурно нямаше да може да седне с месеци. Ел въздъхна. Човешката природа бе греховна… нямаше как.

Върна се с бърза крачка към магазина и се залови за работа. Все пак не можеха да си позволят да загубят повече клиенти днес. Зае се с една групичка леко ушашавени младежи и започна да ги успокоява.

- Не обръщайте внимание на малкия инцидент. Това не се случва често тук.
Върнете се в началото Go down
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeСъб Юли 06, 2013 11:42 am

Младежите, които наброяваха две момчета и едно момиче, влизащо в графа симпатични сладурани, се спогледаха ошашавено и някак си, думите на Ел не успяха да ги успокоят.
-Не се случва често ли?
-Не! - поклати глава красавицата - Просто единичен прецедент.
-Ъ...надявам се... - измънка едно от момчетата. -Че искам обица на ухото и...ами не ми се иска да...да ме сполети същото.
-Хаха, не се притеснявай, няма. Стига да не ядосваш Криста, а тя наистина е добра. Онзи просто беше идиот.
-Някой ми спомена името ли? - подаде глава татуистката иззад тъмната завеса, която докато нуксата се разправяше с боклука, се бе върнала, за да подреди машините и иглите си.
-Да, този симпатяга тук, иска обица.
-О! Чудесно! Заповядай сладък, не се стеснявай.
Юношата преглътна на сухо, все още стреснат от предишните случки и неуверено тръгна към студиото. Молеше се само шефката да не го свари докато е в лошо настроение, а самата тя се върна от тоалетната видимо спокойна, изхвърлила неприятните емоции от организма си, както се гони мръсно, чумаво куче от собствената ти кухня, или нещо подобно. Когато видя клиентите си лепна една престорена широка усмивка и поде да ги посрещне.
-Добър ден, какво ще желаете.
-Ами аз.... - започна момичето. - Си търся рокля. Нещо небрежно, с доста орнаменти. Имате ли нещо със шипове?
Тони хвърли един бърз поглед към секцията с дрехите, преценявайки какво би било подходящо за къдравелката, отиде до един щендер, измъкна от него една черна рокля с шипове по рамената и я вдигна високо във въздуха.
-Тази става ли?
Непознатата огледа леко плахо избора на собственичката и сякаш се страхуваше да откаже. Но трябваше да го направи.
-Ами....всъщност, ако може нещо по-разчупено.
-Може! Как да не може. Елизабет, ще се погрижиш ли?
Русокосата кимна и пое нещата в свои ръце. Слава богу, тази клиентка не бе от заядливите и лесно щеше да избере нещо подходящо. Тя я привика към себе си и двете започнаха така приятното за всяка жена тършуване из царството на платове и цветове.

/Ел, спокойно можеш да й намериш нещо, да го купи, да ги изпратиш и после да се заемеш с нещо друго. Колкото искаш толкова дълъг пост може да напишеш. /

_________________
Чиста кожа  Flaring_eyes_by_cporing_d6aa58t 

Едно от най-важните човешки права е правото да бъдеш крив.
Върнете се в началото Go down
Elizabeth Winter

Elizabeth Winter

Брой мнения : 137
Join date : 05.06.2012
Age : 24

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeПон Юли 08, 2013 11:22 am

- Нека да видим… - огледа щанда с роклите Ели.

С периферното си зрение забеляза, че клиентката я оглежда плахо, но одобрително.

- Какво ще кажеш за това? – попита Ли, изваждайки турскосиня, къса рокля с шипове по края, тук-там парчета лъскава кожа и бухнал ръкав. Но си беше семпла и доста класическа за готик света.

- Мислех си за нещо в по-свеж цвят… като туниката ти.

Елизабет се усмихна. Знаеше точно какво да й предложи. Тук на щанда цветовете бяха по-еднотипни и тъмни, но в склада имаше всичко. От телесните цветове на изисканите дами от по-миналия век до искрящите краски на тузарските моди на съвремието. По време на първия си тур тук Ел успя само да надникне, но сега щеше да се зарови задълбочено, търсейки перфектната рокля.

Двете момичета влязоха в огромната зала. Беше пълна с дрехи, подредени по цветове, вид и повод. Имаше всичко – един малък рай на тъмната вълна в модата. Мястото между редовете със закачалки бе толкова малко, че двете решиха да минат напряко разтваряйки групите опаковани дрехи. Двете се спогледаха и се разсмяха. Бяха като малки момичета пуснати в магазин на принцеси.

- Това е червеното. Тук са по-светлите модели. Нали това искаш?

- Мисля, че да. – отвърна несигурно сега девойката. – Тук има толкова много хубави неща, че ми се иска да ги изкупя всичките. – засмя се тя.

- Пазарувай разумно! – посъветва я Ли.

Тя познаваше това удоволствие от шопинга, чувството, че искаш да изкупиш всичко и замайването от блясъка, цветовете и формите.

Елизабет извади няколко модела с рокли в червено, но посегна и към съседния ред, който беше за зелено.

- Ъгх… не мога да реша…

- Пробвай ги всичките и тогава реши.

- Страхотна идея. –
усмихна се момичето.

Пробните бяха в основната зала на магазина, малко по в страни от всичко. В тях се подвизаваха огромни огледала, простирайки се на една цяла стена. Първите 2-3 рокли не бяха лоши, но някак си не й стояха добре. Другите две обаче бяха перфектни. Едната бе дълга, светлочервена с колан от шипове, който продължава като корсет с леки дипли в края, спирайки точно под бюста, подчертавайки го. Деколтето беше ниско и по-квадратно. Ръкавите бяха дантелени, но остро стърчаха като перфектни ромбове.
Шарката на роклята бе черна, но изящна и играеща си със светлината. Плата бе мек и памучен. Другата беше зелена… от онова тъмно, но не много, зелено. Беше съчетано със златисти шипове по цялата долна част, а горе бе като поло със тесни ръкави и впити шевове. Долната част бе разкроена и падаше леко, дори бе надиплена и хвърчаща. На кръста отзад имаше връзки на корсет, а до бюста бе направено като бюстие, очертано по ръба със златиста нишка. Нагоре край врата и ключиците бе прозрачно, но в същия зелен оттенък, комбиниран с красива дантела. Ръкавите бяха семпли и много къси.

Всяко едно от тези неща правеше роклите уникални сами по себе си и нямаше дори повод за сравнение. Бяха разчупени и модерни, съчетавайки ретро стилове в нови комбинации.

- Обожавам ги и двете. Не мога да избера. – завайка се клиентката.

- Спокойно. Винаги можеш да ги купиш двете. Ще ти направя отстъпка, ако вземеш и двете. – каза Ли. – Пък и ако бях на твое място и аз нямаше да мога да избера. – поклати глава, изказвайки се искрено.

- Оххх… татко ще ме убие, но… ще ги взема двете. – съобщи тя весело.

- Добър избор.

Отстъпката бе минимално, но правеше разлика за клиента. Така се привличаше внимание и повече покупки.

- На добър час. – изправи Ли момичето, след като й опакова роклите и те бяха платени.
В същото време момчето, което заяви, че иска пиърсинг се вайкаше около витрината с обеците. Ели реши да помогне и на него.
Върнете се в началото Go down
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeЧет Юли 11, 2013 3:21 pm

Момичето се приближи до клиента, толкова тихо, за да не попречи на мислите му, че той дори не я усети. Приплъзвайки се като гепард сред шума и в същото време с напълно топли и открити помисли, тя изглеждаше ту хищно, ту мило. Истинска красавица, но няма смисъл да говорим за хубостта на Елизабет, защото тя говореше достатъчно сама за себе си без излишни думи. Когато най-накрая го достигна и положи длан на рамото му, непознатия чак подскочи от изненада. Нали знаете, като по анимациите, почти долепи глава до тавана и падна на краката си.
-Ох, майкооо..... - вайка се той, подплашен от обстановката тук.
И всичко това само заради онзи глупак, който бе изхвърлен. Заради него, сегашните клиенти смятаха, че трите жени са някакви амазонки или нещо от този сорт, които мразят мъже и искат да ги скалъпят. Но когато се обърна към Ел, тя изглеждаше толкова добронамерена, че малко по малко тази идея почна да се разтапя.
-Извинявай, не исках да те уплаша.
-А, не. Няма проблем. Аз съм си виновен.
-Виждам, че се затрудняваш. Защо не ти помогна?
-Ами добре.
Момчето се обърна отново към витрината и се загледа.
-Ако трябва да съм честен...ъ...мога ли?
-Разбира се!
-Ако трябва да съм честен не ми се иска нещо с камък, защото изглежда доста...гейско.
-Съгласна съм.
-Та си мислих за един флеш. Не много голям, може би този.
Младежът посочи една обица с размер шестица и зачака мнението на продавачката.
-Мислиш ли, че ще ми отива?
Уинтър огледа него, огледа и флеша, помисли обстойно, но вътрешно реши, че изборът е напълно подходящ за него. От бяла слонова кост, нито кичозен, но пък вдъхващ мъжество, нещо от което явно имаше нужда.
-Да, мисля. Ще ти стои много добре.
-Значи е решено. Искам него.
Блондинката отвори витрината, извади обицата и го подкани да я последва. Вече добил повече увереност, той вървеше след петите й, докато се озоваха при Криста.
-Момчето си избра това.
Татуистката огледа артикула и се усмихна.
-Много добре. Сядай на стола.
Младежът я послуша и се настани. Щеше да му е за първи път и бе малко притеснен, но предполагаше, че се намира в добри ръце, или поне така се надяваше.
-Ще боли ли много?
-Хахах, не и по начина, по който аз го правя, сладурче. Знаеш ли как се разширява?
-Амии...не съвсем.
-Най-лесно може да използваш сламка, после по-голяма и така, докато флешът съвпадне с дупката и прилепне за нея.
-Аха, ясно....
-Ел, помогни ми. Ако много шава, придържай го, ок? Не искаме случката от одеве да се повтори.
Нуксата кимна и хвана ръцете на момчето, докато колежката й се подготви за процедурата....

/Ради, опиши цялото пробиване и т.н, чак до изпращането на момчето./

_________________
Чиста кожа  Flaring_eyes_by_cporing_d6aa58t 

Едно от най-важните човешки права е правото да бъдеш крив.
Върнете се в началото Go down
Elizabeth Winter

Elizabeth Winter

Брой мнения : 137
Join date : 05.06.2012
Age : 24

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeСря Юли 17, 2013 6:26 am

Елизабет попита второто момче дали има нужда от помощта й, но той отказа категорично. Затова Ли се загледа в салона. Отмести леко завесата и се облегна на стената му.

- Ще ми взимаш занаята ли? – попита тя без да я поглежда.

Беше се съсредоточила върху ухото на момчето, мажейки го с нещо. Беше зелено и миришеше гадно, но Криста ги успокои като видя физиономиите им.

- Това ще накара мястото да изтръпне, за да не почувстваш нищо. Слага се на почти всички меки места, освен устните, защото може да се понатровиш малко. – изкикоти се тя.

Момчето преглътна тежко, а Ли го погледна и се усмихна развеселена. Днес беше уникален ден. Първи пълен работен ден и Ли вече бе видяла от всички страни на професията. И най-странното, а може би и хубаво, беше че на Ели й харесваше. Беше преминала през толкова много работни места, много работодатели и много видове работа, но тук можеха да вземат Оскар за най-забавна професия.

Когато Крис взе иглата, голяма поне колкото пръста й, и понечи да пробие ухото на момчето той се уплаши и се дръпна.

- Чакай, чакай малко.

- Какво има, сладурче?

- Ами.. нищо.. аз просто…

- Споко няма да ти правя флеш, ако за това се притесняваш. Ще бъда внимателна. –
упокои го накрая тя.

Той несигурен подаде глава към нея и тя само за секунда-две го проби. Чу се онова „щрак”, все едно пробиваш с телбот, но беше съпроводено и жвакащия звук на наранени плът. Потече малко кръв, но по изражението на Криста всички разбраха, че това си е нормално. Мъничка дупка зейна в ухото.

- Ел, мила, би ли помогнала. Вземи това парче плат и почисти ухото.

- Разбира се, мила.


Елизабет не беше сигурна дали да натисне малко повече и дали онова гадно зелено нещо още действаше, но взе парче плат и го напои с дезинфектант. Все пак беше работила в лечебница за малко. Знаеше как стават тези неща. Хвана нежно пробитото ухо и залепи плата до раната.

- ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА.- извика момчето и подскочи.

- Май лекарството ти не работи.

- Просо това не е обикновен дезинфектант. Това мила…
- каза Криста и отпи от шишето. – е една доста здрава пиячка – домашната ракия на един пустинник. Майстори са.

- Не се и съмнявам. – отговори с въздишка Ли и продължи да чисти, държейки здраво момчето з главата. – Готов си, мъжки.

- Ох, слава богу. – отдъхна си той.

Обицата беше поставена за нула време, парите вече бяха в джоба на Кеш и момчето минаваше с групичката си през вратата. Ухото му беше зачервено и малко подуто, но нищо страшно.

В това време през вратата мина нещо божествено в мъжка форма. Не в буквалния смисъл, но поне изглеждаше така. Изблъска тийнейджърите и се намъкна като кралска особа. Явно бе важна клечка, защото след него се размяткваха двама биячи с модерното име бодигарди и един тапишон, който говореше за пари и беше облечен като клоун. И естествено се смяташе за модерен. Ли се загледа в мъжа обаче. Ей на това тя му викаше мъж…
Върнете се в началото Go down
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeСря Юли 17, 2013 1:48 pm

Привлекателният господин обаче, в разрез с очакванията не се оказа поредния клиент, нито някой, който иска да купи нещо скъпо и лъскаво за жена си или пък за любовницата си. Ми, да то, в тези времена, знаете как е.
Както и да е! Веднъж озовал се в магазина, мъжът вдигна ръка и спря хода на бабаитите, както и на малкия смешник.
-Останете отвън!
-Да, шефе!
Навлизайки навътре оглеждаше обстановката прецизно, сякаш, че търсеше нещо, но много скоро Ли разбра, че търси някого.
-Хаха, не точи лиги толкова много. - секна мислите й Криста, която се подсмихваше на колежката си.
-А? Какво? А, не. Просто наистина е хубав.
-Така е! Кажи го на Тони, че тя още не вярва.
-В какъв смисъл?
-Това е Найджъл Пиърс. Виден бизнесмен. Ухажва сладката ни шефка от месеци вече, но тя ината й с инат, не поддава.
-Ти сериозно ли?
-Напълно! Какво ли не й купи, какви ли не подаръци не й носи от чужди страни. Тя не та не. Май иска да го изтормози.
-Искаш да кажеш, че не отвръща по никакъв начин?
-Е, не по никакъв, но е костелив орех.
Чак сега видял ги, непознатия се приближи до тях, поклони се почтително и се обърна първо към татуистката.
-Криста! Приятно ми е да те видя отново.
-На мен също.
-Мадам. - подаде ръка на Елизабет, която с най-голяма охота му отвърна и едва доближи устни до дланта й. -Нямам честа да ви познавам.
-Нова съм.
-Това обяснява всичко. Приятно ми е, Найджъл Пиърс.
-Елизабет Уинтър.
-Очарователно.
-Пиърс остави работничките ми на мира.
В този момент Кеш премина зад един от параваните, вървейки право към тях с един леко враждебен, но според моя преценка, само на ужким поглед.
-Разбира се, мила. Стига да ме удостоиш с твоето внимание. Един обяд?
-Ако престанеш да говориш като глътнал бастун може и да си помисля.
-Хахаха. Честна сделка. Госпожици, вие позволявате ли да отмъкна за час шефката ви.
-Взимай я, взимай я. - побърза да отговори Крис. -Без това само ни виси на главите и плаши клиентите.
-Не е вярно! - протестира брюнетката.
-Напротив. Даваме ти я. Ама да ни я върнеш.
-Естествено. Виждаш ли, Тони. Те ще се оправят малко и без теб.
Татуираната красавица изгледа изкъсо подчинените си, които на свой ред й се хилеха като гамени, но накрая смекчи и се усмихна.
-Ох добре. Какво пък толкоз. Но само обяд.
-Имаш думата ми.
-Мхм...ще видим.
И двамата напуснаха магазина, оставяйки двете момичета да се погрижат за него.
-Май е време и за нашата почивка. Хайде вънка.
Сега седнали на една пейка на метър два от главната врата, Крис запали цигара и подаде кутията към колежката си.
-Пушиш ли?
-Рядко.
-Добре де, искаш ли?
Нуксата дръпна един фас и го запали. Денят минаваше доста добре, а само няколко часа им оставаше до краят му. Тук времето летеше неусетно, но предполагам винаги е така щом си заобиколен с добра компания и много интересни и провокиращи задачи.

/Ради опиши какво правите през почивката. Скоро работният ти ден ще приключи :)/

_________________
Чиста кожа  Flaring_eyes_by_cporing_d6aa58t 

Едно от най-важните човешки права е правото да бъдеш крив.
Върнете се в началото Go down
Elizabeth Winter

Elizabeth Winter

Брой мнения : 137
Join date : 05.06.2012
Age : 24

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeЧет Юли 18, 2013 8:41 pm

Почивката не бе дълга, но бе достатъчна за една цигара. Денят си отиваше достойно, а обикновените облаци над този град се бяха разсекли, за да пуснат красивият залез да заслепи двете. Кожите им се озариха от розово-оранжевата светлина, лицата им светнаха, косите им заблестяха, а очите им – изгоряха в красивата гледка. Но самата гледка правеше момичетата необичайно красиви. Светлината сякаш се разпръскваше само, за да им покаже колко много красота може да се събере на едно място. По улицата минаваша тук-таме някой, прибиращ се от работа или някоя групичка деца, оцапани от играта, но весели и шумни. Спокойствието се усещаше във въздуха като аромат на цъфнал люляк.

Двете си говореха малко, но все по тривиални теми. Нищо конкретно, нищо лично… само думи. Когато един разговор се водеше така небрежно и някак безлично, значи нямаше нужда от него. Езикът бе заключен в залеза, а значението в свободата на лекия ветрец.

- Ей, Криста?

- Да, Ели?

- Мислех си… -
започна Ли и погледна към ръката си леко нервна. – Не, нищо – спря се тя.

- Какво има, мила? – погледна я татуистката. – Можеш да ми кажеш.

- Ами, иска ми се да си направя още една татуировка, но…

- Но?

- Имам толкова много идеи и някак всяка ми изглежда незавършена или неподходяща. Искам да вложа смисъл и спомени в нея. Нещо, което няма да забравя никога. Белег… доста красив белег… -
засмя се тя, - който да ми дава сили. И в същото време всичките ми идеи са глупави и неподходящи за този случай.

- Хм, не съм сигурна дали мога да т погна точно с това, мила…

- Виж, мога да ти платя веднага… само да знаех какво търся.


И Ли се загледа във вече загубващото се слънце. Тъмнината падаше необичайно бавно тази вечер. Сякаш деня беше прекалено скъп, за да бъде изгубен, а нощта прекалено дива, за да се прибързва и слънцето все още не бе решило дали да продължи да залязва или да се върне пак на небето. В подобна дилема и бе душата на Ели. Тя се бореше съсспомените, търсейки нещо символично, нещо различно, нещо отличимо, което да я подтиква да слага единият крак пред другия и да я кара да се усмихва… нещо важно и хубаво.
Върнете се в началото Go down
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitimeЧет Юли 18, 2013 9:11 pm

Макар че, Криста бе непукист или поне като такава можем да я определим, тя виждаше съмнението и колебанието в лицето на колежката си. Колкото красиво бе то, толкова и сега някак си изпито от разкъсващи я въпроси. Беше жалко да виждаш едно толкова младо момиче да страда по какъвто и да е начин, но също така знаеш, че има още много като нея и човек не може да направи нищо по въпроса.
Жената се изправи и се вгледа в мъглистото небе, в което единствено слънцето се открояваше подобаващо.
-Кое е най-голямото ти качество, Ели?
-Моля? - неразбиращо вдигна поглед към нея, но видя единствено гърбът й.
-Кое е най-голямото ти качество.
-Амии...не съм сигурна...
-Това, че си силна.
-А...
-Силна си. И аз го знам и ти го знаеш, но не си вярваш. Последвай ме.
Татуистката я подмина и влезе в магазина, като остави вратата широко отворена, така че да подтикне момичето. То не чака дълго, а почти моментално скочи на крака и тръгна по петите й. Когато стигнаха в студиото, Крис извади от един рафт папка с рисунки и я разлисти на масата.
-Пазя ги за специални случаи....като този. Ще ти направя татус, но при едно условие.
-Какво?
-Да не ми плащаш.
-Но...
-Приеми го като прощален подарък. В края на другата седмица заминавам, нека това да е спомен от мен за теб. Имаме ли сделка?
Очите на Елизабет за малко да се навлажнят. Това бе едно от най-милите неща, които някой е правил за нея и никога нямаше да го забрави. Ако ако почнеше, просто ще погледнеше към нарисуваното място и ще си спомни отново.
-Добре.
-Чудесно. И тъй като казах, че си силна, знаеш ли кое е символът за сила?
Красавицата поклати глава, както и колежката й очакваше.
-Драконът. Той съдържа в себе си мистика, мощ и доблест, всичко, което ти притежаваш.
Жената извади два от листовете и ги подаде на блондинката.
-Ако ти харесват казваш кой, избираш място и почваме.

Spoiler:
 

Spoiler:
 

_________________
Чиста кожа  Flaring_eyes_by_cporing_d6aa58t 

Едно от най-важните човешки права е правото да бъдеш крив.
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
Чиста кожа  Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чиста кожа    Чиста кожа  Icon_minitime

Върнете се в началото Go down
 
Чиста кожа
Върнете се в началото 
Страница 1 от 2Иди на страница : 1, 2  Next

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Fate Cry :: Териториите на прокълнатите :: Найтмер-
Идете на: