ИндексКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share
 

 Чакалнята

Go down 
АвторСъобщение
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Чакалнята    Empty
ПисанеЗаглавие: Чакалнята    Чакалнята    Icon_minitimeПон Дек 26, 2011 10:41 pm

Салонът, в който бяха наредени дървени пейки. Залата беше чиста и спретната, до колкото можеше да се постигне на такова обществено място. Винаги имаше хора, които чакаха своя влак, за да отпътуват на някъде и никога да не се върнат. Тук се разполагаха две гишета за билети, зад които стояха симпатични лелки, които не бяха винаги разбрани, но си вършеха работата.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Me4oPuH(OpasNia)

Me4oPuH(OpasNia)

Брой мнения : 52
Join date : 17.09.2012
Age : 26

Чакалнята    Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чакалнята    Чакалнята    Icon_minitimeСря Дек 26, 2012 2:49 pm

Успя? Все още не можеше да повярва, че това се беше случило. Че в интервала не повече от два часа се беше издигнал по този начин. Без подготовка, без обучение или дори някакъв опит в боравенето с острието което така тежеше върху гърба му в момента. Една изморена, но самодоволна усмивка беше намерила място върху лицето му докато се опитваше да върви колкото се може по-нормално. До скоро адреналинът го беше поддържал гордо изправен до новите си "братя" и "сестри", но това беше само временно решение и сега това започваше да си проличава. Крачките му постепенно започнаха да се забавят докато ръцете му натежаваха, а всяка рана напомняше за себе си с леко щипещо усещане. Цялото тяло го сърбеше...а рано тази сутрин имаше наглостта да тренира? Определено се чувстваше късметлия, че изобщо е преживял деня без по-сериозни последствия.
Защото забави малко крачката успя да забележи, че Тес се движи малко по назад от новите попълнения за цитаделата. Все още можеше да се забележи лекото пренебрежение на останалите момчета към него, но след демонстрацията на способностите му, никой не смееше да го предизвика открито, пък и освен гнева на земята, оставаше и този на краля, защото едва ли щеше да приеме някой да предизвиква госта му.
Мъжа представляваше голям интерес за Бром заради което напълно съзнателно изостана още малко от групичката докато не се изравни с неговата крачка. Изчака няколко секунди преди да го заговори от чиста доза уважение.
-Наистина притежаваха страховита дарба, господин Тес.-Усмихна се леко и благо, до колкото умората му позволяваше.-Знам, че може би е нагло и безпочвено, но бихте ли отделили малко от свободното си време, поне докато чакаме на гарата за да ми разкажете повече за магията?-Направи лека пауза, в която обмисляше следващите си думи.Разбира се, Тес нямаше причина да го прави, освен може би чиста доза отегчение, но дори това да беше причината, Бром би дал мило и драго за да научи повече относно лимитите, принципите и самите условия, които един магьосник би трябвало да знае и изпълнява за да манипулира стихиите по този начин.-За мен е удоволствие да се запознаем между другото, името е Бром.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Чакалнята    Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чакалнята    Чакалнята    Icon_minitimeСря Дек 26, 2012 4:11 pm

Тес се усмихна и подаде ръката си за здрависване. По неговият край това бе задължително.
-Приятно ми е Бром. Добре се справи одеве.
-Сигурно не достатъчно.
-Тук си, нали? Това е достатъчно. - каза магът и двамата се настаниха на една от пейките, докато чакаха сигналът, който щеше да съобщи, че превозът им е пристигнал. Останалите присъстващи също се отделиха на групи. Бром не забелязваше, но от време на време очите на Тортън се забиваха в него като го изучаваха. Имаше нещо далечно познато в това момче, но не можеше да реши от къде и по каква причина.
-Кажи ми какво искаш да знаеш за магията по-точно? Нямам нищо против да ти обясня. Сигурно ти се вижда доста странна и любопитна.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Me4oPuH(OpasNia)

Me4oPuH(OpasNia)

Брой мнения : 52
Join date : 17.09.2012
Age : 26

Чакалнята    Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чакалнята    Чакалнята    Icon_minitimeСря Дек 26, 2012 4:49 pm

Ръкостискане? Защо не. Бром пое ръката на земният магьосник и я задържа няколко секунди в стегната хватка. Определено не стисна ръката му, но не позволи умората и болката, която изпитваше да проличи. Лицето на младежа почти веднага светна когато Тес се съгласи да му обясни за магията.
-Всичко!-Ухили се широко и когато осъзна колко глупаво е прозвучало това наведе леко глава колкото да събере мислите си.-Съжалявам, май превъзбудата ми дойде в повече днес.-Тонът му се нормализира докато сядаше на седалката до магьосника. -Бих се радвал ако ми разкажете повече за възможностите си. Има ли някакви изисквания, като жестове, думи или добра концентрация когато подчинявате земната стихия? -Лека пауза, в която остави Тес да обмисли отговора си, след което зададе следващият въпрос без да губи много време.-Според вашият стандарт, човек с твоите способности колко често се среща? В твоята страна учител ли си, като Хамър или Тортън? -Още една лака пауза, в която вече реши, че ще изчака отговора на Тес преди да зададе следващият.
-Освен земни магьосници, има ли и други? Които манипулират останалите елементи или дори друг вид магия? И бихте ли ми доставили удоволствието да повторим теста когато сте свободен? Може да е друг, просто искам да видя повече от това на което сте способен.-Последното изречение го спести само за себе си. "Защото искам да разбера най-добрият метод за да ви победя." Предположи, че подобно желание може много бързо да промени държанието на магьосника към него, заради което продължаваше да поддържа визията на просто любопитен хлапак, който е впечатлен от магията, която на теория би трябвало да вижда за първи път. Но след премеждията в гората...е да кажем, че Бром беше вече доста по труден за впечатляване.
Фоми стоеше в скута на младежа и подобно на него, слушаше с интерес като от време на време измъркваше доволно и се отъркваше в здравата ръка на Бром.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Чакалнята    Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чакалнята    Чакалнята    Icon_minitimeЧет Дек 27, 2012 8:36 am

Тес се засмя леко на думите му. май доста го възвишаваше. Или кроеше нещо. Което и да е от двете, магът не се притесняваше да сподели познанията си. Не се чувстваше в опасност, защото знаеше по-добре. Да, знаеше много добре какво се крие в него.
-Добрата концентрация винаги е важна, независимо с какво се захващаш. Даже да изпечеш един хляб изисква отдаденост и съсредоточеност. Не мислиш ли?
-Прав сте.
-Но няма някакви определени жестове. Всеки маг действа по различен начин. Някои от нас изобщо даже не използват телата си. Нужна им е единствено мисловна подготовка и магията излиза.
Тези берсерки. Понякога бяха толкова заблудени и първични. Но може би в това им е чара. Точно защото са толкова незапознати.
-Аз не съм учител. - усмихна се Тес - просто ученик. Може би от по-добрите и по-близките до управата, но все пак още само ученик. Не мисля, че искам някой ден да заема толкова отговорен пост. Не знам дали е за мен.
Сирената извести за пристигащият влак и пътниците почнаха да се отправят към пирона навън. Двамата мъже ги последваха като продължиха разговорът си по пътя.
-Съществуват много магии на този свят Бром. Земните магове, ние сме само част от голямото цяло. Има и други, които подчиняват и останалите елементи. Водата, огъня, въздуха, електричеството, ледът, скъпоценните камъни. А това са само поклонниците на Елисандра. Що се отнася до богът на смъртта, там също има огромен наплив от уникални възможности. Убийците контролират сенките. Има хора, които контролират сънищата ни, а некромансърите - няма такива гении на черната магия. Шифтърите приемат различни форми, като твоята Фоми.
Бром погледна към ръцете си, където малката лисичка се гушеше.
-Тя е шифтър, знаеш това, нали?

/Мечо давай направо на пирона и може да пишеш как влака пристига и се качвате на него/
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
Чакалнята    Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Чакалнята    Чакалнята    Icon_minitime

Върнете се в началото Go down
 
Чакалнята
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Fate Cry :: Мидланд :: Корнор :: Железопътната гара-
Идете на: