ИндексКалендарВъпроси/ОтговориТърсенеПотребителиПотребителски групиРегистрирайте сеВход

Share
 

 Кръчма "Изгубена надежда"

Go down 
АвторСъобщение
poli_dreamz
Admin
poli_dreamz

Брой мнения : 3307
Join date : 16.01.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Кръчма "Изгубена надежда" Empty
ПисанеЗаглавие: Кръчма "Изгубена надежда"   Кръчма "Изгубена надежда" Icon_minitimeВто Яну 18, 2011 7:32 pm

Единствената спирка в пустошта. Малко, полусрутено кръчме с кофти храна, топла бира и неучтив, сприхав собственик на име Бо. Но е или това или умиране от жажда. Нямате голям избор.

Бо
Кръчма "Изгубена надежда" 89610125


Последната промяна е направена от poli_dreamz на Нед Мар 30, 2014 3:51 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Fate
Admin
Fate

Брой мнения : 1391
Join date : 18.10.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Кръчма "Изгубена надежда" Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчма "Изгубена надежда"   Кръчма "Изгубена надежда" Icon_minitimeСря Ное 23, 2011 9:07 pm

Не пътуваха дълго.Може би след около час, вече с поизсъхнали дрехи и все така сгушени един в друг, те вървяха по "Пътят на Смъртта" - първото място на което се появявяха всички населяващи тъмните земи.
След като влезнаха в кръчмата, се натъкнаха на странна гледка.Един грохнал и белобрад старец гонеше някаква птица, като я замеряше понякога с някой пепелник или първото нещо докопало се до ръцете му.

- Ела тука бе, мама ти мръсна! На супа ще ми станеш! Ааа! - крещеше дядката като подскачаше като обезумял под птицата, а тя подигравателно му грачеше отгоре.

- Ей, Бо! Дърта пияницо-о-о! - Клавдий се извика силно към стареца като бе присвил двете си ръце около устните си, за да усили звука.

- Кой? А? Кой вика? - спря се дядото и започна да се върти като се опитваше да види кой го търси.

- Аз! Твоят стар другар Клавдий Блек ... и една приятелка...
- Чакай малко, че тая гад мръсна пак ми отмъкна изкуственото око!Тъкмо си го купих...
- Хахха - май на Клавдий му вървеше на смях тази вечер.Обърна се към Дориан - Нека седнем, това може да продължи доста дълго.Какво ще хапнем?
Приближиха се до една от масите.Прашна и с неотсервирано ядене от поне няколко дни.Клавдий избута всичко от масата с ръка, забърса я с все още мокрият си ръкав на палтото, а после направи същото и с два от столовете като вторият грижливо го дръпна за да може Дориан да се настани удобно.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
GorgeousNightmare

GorgeousNightmare

Брой мнения : 895
Join date : 30.01.2011
Местожителство : Plovdiv

Кръчма "Изгубена надежда" Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчма "Изгубена надежда"   Кръчма "Изгубена надежда" Icon_minitimeСря Ное 23, 2011 9:17 pm

Влезнахме в една долнопробна кръчма, която обаче имаше своя чар....мисля, като изключим, че една част от покрива протичаше, а камината нямаше преграда и беше лесно да стане пожар. Бях минавала покрай нея и преди, но никога не се бях спирала. Преди да седна се загледах в картината разиграваща се пред очите ни. Птицата летеше захапала окото, а дъртия пияница....простете - Бо я гонеше. Мясаше на един от моите гарвани, но не беше. Забелязах един малък камък на пода до масата и го взех. Подхвърлих го няколко пъти леко в дланта си, после го стиснах силно, прицелих се и го метнах по гаргата. Удари я централно. Тя изграчи, малко перушина изпокапа от удара и тя тупна зашеметена на земята. Коремът ми къркореше, а нямах време да го чакам да си хване плячката. Не бях слагала нищо в устата си цял ден.
-Хмх... - измънках доволно и седнах като първия пич. - Не знам за теб, но аз бих изяла цяла пържола.
извадих кутията си с цигари от мантото и запалих една. Блаженство...
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Fate
Admin
Fate

Брой мнения : 1391
Join date : 18.10.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Кръчма "Изгубена надежда" Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчма "Изгубена надежда"   Кръчма "Изгубена надежда" Icon_minitimeСря Ное 23, 2011 10:01 pm

Дориан трупяса малкото пернато, а Бо грабна окото си от човката и, птицата с другата ръка и запъхтян се запъти към масата на която стояха Дориан и Клавдий.
Грабна третият стол до масата и го настани от другият и край така, че Клавдий стоеше от лявата му страна а от дясната - момичето.

- Искам да и се полюбувам на нея, теб съм те зяпал достатъчно - рече Бо към Клавдий и се вгледа в момичето.Единственото му око се въртеше енергично нагоре-надолу като хубаво я оглеждаше като стока на пазара - Ммм, хубавица ... къде я намери бе, таласъм?

- Не съм я намерил, тя сама дойде.Ученичка е на Боунс.

-Какво викате ще хапнете?

- Пържоли! По една, с двойна порция картофки.

- А пиленце не искате ли? - попита ги след като повдигна зашеметената птица въпросително, но не получи отговор. - Е, ще си я ям сам...Мартаааа, Мартааа - Бо се разкрещя към дългият тезгях напомнящ на бар, а от там се появи една дебелана играеща си в ръцете с мръсен тиган.

- Кажи, джоланче...

-Дръж! - думите може би бяха произнесени твърде бързо, или точният мерник на Бо вече се бе позацапал.Не можеше да се прецени, но птицата тупна на няколко крачки пред жената. - Две пържоли с гарнитура, а за мен тоя проклетник ми го сготви.

Жената сбръчка вежди учудено и постави ръцете си на кръста.

- Хъъ... като ме гледаш да нямам пет ръце? - поклати главата си наляво-надясно няколко пъти в неодобрение, след което грабна птицата и се скри в помещението зад бара.След малко се чу отново гласа и - Пет минути и сте готови...

- Е, пиленца..какво ви води насам?

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
GorgeousNightmare

GorgeousNightmare

Брой мнения : 895
Join date : 30.01.2011
Местожителство : Plovdiv

Кръчма "Изгубена надежда" Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчма "Изгубена надежда"   Кръчма "Изгубена надежда" Icon_minitimeСря Ное 23, 2011 10:09 pm

Бо дойде и седна между нас. Изведнъж се втренчи в мен, а единственото му око шареше и то като разглобено. Сериозно за първи път виждах око да се движи в толкова посоки и с такава скорост без проблем. Все повече приближаваше потната си муцуна към мен, а аз на свой ред отстъпвах назад с глава.
-Личното ми пространство.... - мрънках като бодях грубата му ръка с една мръсна вилица, ама той не усети.
- Е, пиленца..какво ви води насам?
-Глада. -отговорих аз - и жаждата. Имате ли бира? - попитах като зарязах вилицата там от където я бях взела. В едно бях сигурна - нямаше да се храня с нея.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Fate
Admin
Fate

Брой мнения : 1391
Join date : 18.10.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Кръчма "Изгубена надежда" Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчма "Изгубена надежда"   Кръчма "Изгубена надежда" Icon_minitimeПет Ное 25, 2011 1:37 pm

-Глада... и жаждата. Имате ли бира?- изчурулика малката спътничка на Клавдий.

- Хах, бира! Имаме бира скъпа, но я сервираме само топла...зима идва... хахаха - засмя се старчето като погледна към Клавдий и му смига. - Ще погледна какво е останало, може да уредим нещо - след което той стана и се запъти към големият тезгях, а след това се скри в кухнята.След малко и храна им пристигна, като двамата започнаха да и се наслаждават с привидна погнуса.Пържолите бяха леко алангле... или по-скоро леко шаващи, а картофите все още хрупаха на сурово.Клавдий се опита няколко пъти да разреже пържолата, но след като видя че няма да му се получи направо я грабна с ръце и започна да я яде като варена царевица.
На една от съседните маси се разнасяше шум - група пияни гноми играеха карти и недоволно поглеждаха към новодошлите.Няколко пъти Клавдий срещна погледа си с един от тях, но нищо.Не ги познаваше, но и нямаше такова желание.
- Пас. -Пас. - Пика. - Всичко ... - се разнасяха крясъците им из кръчмата.Бяха единствените клиенти освен Клавдий и приятелката му, за това си позволяваха да се чувстват като у дома си.

- Каре! Хаха! - провикна се най-малкият от тях, като трясна една от чашите с бира стоящи пред него, а разлятата течност от чашата едва не опръска дрехите на Дориан.Тя ги изгледа с мрачните си очи, но това и стигаше.

- Си-игурен ли си?
- Да, що? Искаш ли да ми видиш картите?
Единият от мъниците се изправи на стола, тъй като ако го бе направил на земята, нямаше да има възможността да вижда над масата и запрати картите които държеше към нея.Картите се разхвърчаха, а няколко от тях попаднаха върху пържолата на Клавдий докато все още я дъвчеше.
- Бут-там игра! Т-тоя не може да има к-к-а-аре! - разкрещя се малкото човече като плюеше върху другите заради говорните си дефекти.
Възроди се спор на масата, като малките човечета наскачаха от горе и и започнаха да се бутат взаимно.

- Ей! - изкрещя Клавдий към тях ядосан не само заради това че не ги оставяха на спокойствие да хапнат, ами и че суровата му пържола бе с гарнитура Асо пика.
Двама от мъниците се спряха като все още единият бе хванал другия за яката и го погледнаха.Отпуснаха хватката си и приятелски сякаш до сега нищо не се бе случвало, скочиха на земята и се доближиха до масата им.

- Кажи бе чиче? - едно от мъничетата стоеше точно под стола на Клавдий и от страни изглеждаше като малко просяче което иска да отхапе от вечерята му. - Проблемче ли имаш някакво? - мъника скръсти ръце пред гърдите си, явно беше тартора на малката групичка.

Бо бе дочул крясъците от бара и се появи на тезгяха.

-Ей, Карло! Я да ги оставиш намира. - развика се той подире им като с бързи крачки се доближи до масата.Наведе се зад мъниците като започна да ги побутва към изхода.
- Т-т-тоя ще си и-и-има п-проблеми!Ш'и з-знаиш! - записука един от мъниците докато се бореше със силните ръце на Бо.След като ги изкара от бара се върна към двойката хранещи се.
- Ще ги извините, местни пияници са. - заоправдава се той. - А, биричката ви госпожице, ей сега идва... - след което изчезна за няколко минути до тезгяха и се върна с две ледено студени халби бира.Постави ги на масата и пак се настани при тях.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
GorgeousNightmare

GorgeousNightmare

Брой мнения : 895
Join date : 30.01.2011
Местожителство : Plovdiv

Кръчма "Изгубена надежда" Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчма "Изгубена надежда"   Кръчма "Изгубена надежда" Icon_minitimeПет Ное 25, 2011 5:13 pm

През цялото това време, в което се опитвах да се храня и слушах, а после и гледах малкия спор, се чудех да ги убия ли или да се смея. В крайна сметка до кръвопролития не се стигна за мое голямо съжаление. Може да се каже, че собственика им спаси мизерните животчета. След това ни донесе бирите и седна до нас. То се беше видяло, че нямаше да мога да се нахраня, поне бирата щеше да ме засити. Тъкмо задимената от студ халба докосна масата, аз я грабнах и жадно почнах да пия без да спирам. Чак когато я изсуших до половината я оставих обратно на място. Мъжете от другата ми страна не гледаха с разширени очи....ъъъ...око....невярващи, че такова малко момиче може да погълне такова количество бира на един дъх. Аз пък не разбирах тяхното учудване затова съвсем искрено ги попитах:
-Какво?
Не очаквах особен отговор затова запалих поредната цигара и погледнах към вратата.
-Не трябваше да ги гониш, чиче.....ъъъ....Бо. Можеше да стане забавно.
Лукавост се забеляза в погледа ми при мисълта как малките им телца падат едно след друго като картите, които така разярено хвърляха.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Fate
Admin
Fate

Брой мнения : 1391
Join date : 18.10.2011
Age : 31
Местожителство : Plovdiv

Кръчма "Изгубена надежда" Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчма "Изгубена надежда"   Кръчма "Изгубена надежда" Icon_minitimeСъб Ное 26, 2011 2:17 pm

Бо се забавляваше като гледаше как малката Дориан поглъщаше бирата като вода, за това отиде до тезгяха и грабна още няколко ледени бири, а за себе си взе прясно приготвеният гарван.
- Можеше, ама старият Бо предпочита да хапне и да пийне, пред това да си разваля вечерта със скучни побоища.
Тримата стояха безмълвни на масата, като понякога само премляскването на старият кръчмар разваляше тихата обстановка.Умората вече водеше битка с очите на Клавдий, а това ясно започваше да личи по лицето му.Клепачите му понякога започваха да се затварят сами, а самият той клюмваше леко над масата.
- Дъще, май този нехранимайко трябва да ходи да спи.Заведи го, а пък ако ти е скучно - дядо Бо винаги е насреща.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
GorgeousNightmare

GorgeousNightmare

Брой мнения : 895
Join date : 30.01.2011
Местожителство : Plovdiv

Кръчма "Изгубена надежда" Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчма "Изгубена надежда"   Кръчма "Изгубена надежда" Icon_minitimeНед Ное 27, 2011 9:12 am

Въздъхнах отегчено и продължително.
-Пфуууу....
Май наистина беше време да се прибираме или поне този среброкоско срещу мен. Станах и го подхванах под рамо, за да се облегне леко на моето.
-Надявам се това да не е някой от номерата ти.
Със свободната си ръка грабнах оставащата ми бира и я изпих.
-Е, Бо. Приятно ми беше. Непременно ще мина пак. - намигнах на стареца и се запътихме с общо взето бавни крачки към изхода.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
GorgeousNightmare

GorgeousNightmare

Брой мнения : 895
Join date : 30.01.2011
Местожителство : Plovdiv

Кръчма "Изгубена надежда" Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчма "Изгубена надежда"   Кръчма "Изгубена надежда" Icon_minitimeЧет Авг 09, 2012 8:09 pm

По пътя Меропа ме обсипваше с куп въпроси, на които не съумявах да отговоря, защото тъкмо понечила тя го заглушаваше с нов и нов. Да не говорим, че ми разказваше теории за напускането ми. От това, че баба ми била тежко болна, та през това, че съм строшила някоя ценна антика в Роузкилл и са ме изгонили, до това, че стадо върколаци са ме изяли. Е добре де, за последното не беше напълно грешна, но както и да е.
Стигнахме до порутената кръчма. Избрах я поради две причини - Бо ме познаваше, и не само, ами беше и приятел на Клавдий, което моментално го правеше и мои, или нещо такова. И второ знаех, че няма никакъв шанс Боунс да дойде на място като това. Прекалено добре го познавах. По-скоро да отиде в някоя сладкарница.
Влезнахме вътре, а едноокия Джо....грешка Бо се показа от тезгяха си.
-Кой е там? А? Кой е? Кой?
-Аз съм, Бо. - изпречих се пред него, за да ме види като хората.
-А? Кой?
-Аз съм..... - извиках се в ухото му. - Дориан! Помниш ли ме? Приятелката на Клавдий?
Окото му почна да се върти, като шареше по тялото ми, за да ме разпознае.
-А!
Уп, крушката светна.
-Дориан!
Не думай.
-Да, да. Аз съм. Как си старче?
-Добре, добре. Чакай да те огледам. Мале пораснала ли си?
Подсмихнах се мило.
-Не старче. Не бих казала.
Той излезе иззад бара и ме прегърна.
-Бо..... - казах монотонно.
-Кажи душице.
-Махни си ръката от задника ми.
-О...о, там ли съм я сложил?
-Дам.
-Прощавай душичке. Какво ще желаеш и къде е онзи белокос глупак?
Не исках да му обяснявам, все пак не ми беше никакъв затова го излъгах.
-Сигурно работи. Ще му кажа да мине да те види скоро.
-Направи го. Виждам, че водиш и приятелка.
-Да, това е Меропа.
-И тя е хубавица. - тръгна към нея кръчмаря с разтворени обятия.
-Да не си посмял. - скастрих го строго, а той се спря.
-Добре де. Заповядайте дами, заповядайте.
И двете седнахме на една от не много чистите маси.
-Какво ще желаете.
-За мен бира. Студена по възможност.
-За теб ще се постарая. А за теб душко? - обърна се към Морт.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Меропа Морт

Меропа Морт

Брой мнения : 947
Join date : 03.01.2012
Age : 24
Местожителство : On the wings of a murdered angel

Кръчма "Изгубена надежда" Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчма "Изгубена надежда"   Кръчма "Изгубена надежда" Icon_minitimeЧет Авг 09, 2012 9:17 pm

Първоначално Меропа не отговори на въпроса, защото бе твърде заета да разглежда странната външност на този... Бо (:Д:Д:Д:Д:Д)? Ама че име!!! Девойката не можеше да прецени дали й напомня на пират, каубой, черен магьосник, или нещо друго.... Със сигурност обаче, какъвто и да бе той, в изражението му се криеше нещо диво и ... мрачно. Може би заради черните сенки под очите му? Или тъмните бръчици, които продължаваха очната му линия, и му придавха египетско, мистериозно излъчване? Сигурно донякъде се дължеше и на надвисналите като буреносни облаци посивели вежди. Но най-вече.... на брадата му. Някога мръсноруса, сега бе почти побеляла, само на места се запазваше предишния цвят, като спомен за отминалите дни. Но не това я правеше толкова необичайна. В средата тя бе по-къса, отколкото в краищата, където висяха два по-дълги участъка. Като на някой ... как го наричаха в митологията? Викинг. От онези, които живееха сред снеговете, и зиме потегляха с корабите си, за да завоюват нови територии.
- Амии.. ананасов сок. - промърмори смаяното момиче накрая, което макар всеки ден да виждаше необичайни индивиди, никога не преставаше да се учудва от новите чудаци.
Разбира се, тя отново си поръча сок. Все пак трябваше да се вземе под внимание факта, че се бе откъснала от света едва деветгодишна. А по онова време не познаваше други напитки освен безалкохолните. И вече нямаше никакво желание да опитва останалите.
Когато мъжът се отдалечи с поръчките им, Меропа отправи заговорнически поглед към Дориан и прошепна нетърпеливо:
- Хайде, сега разказвай всичко от-до!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://caledonian-vapour.tumblr.com/
GorgeousNightmare

GorgeousNightmare

Брой мнения : 895
Join date : 30.01.2011
Местожителство : Plovdiv

Кръчма "Изгубена надежда" Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчма "Изгубена надежда"   Кръчма "Изгубена надежда" Icon_minitimeЧет Авг 09, 2012 9:35 pm

Бо ни донесе поръчките и да бяха студени. Помолих го да ни остави за малко сами и той го направи.
- Хайде, сега разказвай всичко от-до!
Хванах се за челото. Вече нямаше усмивка на лицето ми. Отпих една голяма глътка за кураж.
-Това няма как да стане, Меропа.
Момичето ме изгледа жално.
-Стига си ме гледала така. Знам, че си се притеснявала. И аз съм си мислела за теб, повярвай, но няма как да ти кажа всичко.
Извадих една цигара от кутията си и я запалих, като изпуснах първата струя нейде високо във въздуха.
-Не е безопасно за мен в Роузкилл, Меропа. Не е безопасно изобщо. Ако бях останала рискувах да се откажа от нещо много важно за мен.
-Какво? - попита притеснено тя.
-Себе си!
-Как така?
Въздъхнах. Трябваше да й дам поне малко, нали? Поне една част. Нямаше да се размина с едно "добре съм".
-Виж има нещо в мен, не мога да ти го обясня, което е голяма пречка за много хора. До скоро и аз не знаех това. Или по-скоро знаех, че има нещо, но не и какво е то. Когато разбрах ако щеш вярвай ми идеше да се удавя. И за малко го направих. Сега съм се превърнала в проблем за Боунс, както и малкото хора, които знаят за мен. Затова си мълча. Затова не ти разкривам всичко. Върна ли се, срещна ли го лице в лице с мен е свършено. Но иначе съм добре. Предполагам си се сетила къде може да се крия, макар че крия е силно казано. Не съм спряла да тренирам, защото знам, че няма да избегна сблъсък и ще трябва да мога да се защитавам. Моят свят е такъв, Меропа - свят за оцеляване.
Махнах нехайно с ръка като се опитах да се разсмея изкуствено.
-Но кажи ми за теб. Как си? Какво става с онзи с овчата коса и изобщо как се справяш?
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Меропа Морт

Меропа Морт

Брой мнения : 947
Join date : 03.01.2012
Age : 24
Местожителство : On the wings of a murdered angel

Кръчма "Изгубена надежда" Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчма "Изгубена надежда"   Кръчма "Изгубена надежда" Icon_minitimeЧет Авг 09, 2012 10:14 pm

Меропа попиваше всичко казано от Дориан и от дума на дума тревогата я завладяваше все повече и повече, докато накрая сърцето й не се оказа в прединфарктно състояние. От всичко, с което си бе обяснявала заминаването, последното предположение бе... това! Дори не последното. То просто не фигурираше в никакви графи. Нещо, скрито вътре в нея?? Но какво бе то? И как бе попаднало там? И защо, по дяволите, ще е пречка за Боунс и чак ще я преследва? В този миг в главата на Меропа изплува спомена за Милош. Некромансърът бе прекършил врата му без никакви скруполи. Дори не бе трепнал, а очите му... бяха останали празни, студени. Жестоки. По гърба й полазиха ледени тръпки. Не й бе трудно да повярва, че човек като него е способен да се опита да отстрани приятелката й, независимо по какви причини. Той можеше да убие всеки, дори без конкретен повод. Днес се бе убедила в това. Горкото момче, което трябваше да си отиде напразно, без да усети нищо от живота ... В миг сърцето на Меропа почна да бие яростно. Мразеше този човек!!! От дълбините на душата си му желаеше да умре в адски мъки! Меропа хвърли уплашен поглед към Дориан. Приятелката й се преструваше, че е силна, че се държи, че всичко е наред.. Опитваше се да си придаде смел вид. Но къдрокосата знаеше, че се страхува, че положението й е повече от ужасяващо. Боунс.... Името му прозвуча като проклятие в мислите й. Кой знае колко могъщ беше той? Като имаше предвид силите на другия учител, нещо й нашепваше, че отговорът не носи никакво облекчение. Дориан бе преследвана от човек, който най-вероятно умееше да съживи цяла армия от мъртъвци.
Божичко!! Лицето на Меропа пребледня като тебешир, а устните й посиняха. В миг изпита хлад и инстинктивно се загърна с ръце, след което отправи печален поглед към Доран. Тя се усмихваше и се правеше на безгрижна. Това допълнително утежни сърцето на къдравокоската, която се страхуваше повече от всякога.
- Остави го ти Виктор, това е най-малкият проблем в момента... - промърмори тя и едва си сдържа сълзите.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://caledonian-vapour.tumblr.com/
GorgeousNightmare

GorgeousNightmare

Брой мнения : 895
Join date : 30.01.2011
Местожителство : Plovdiv

Кръчма "Изгубена надежда" Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчма "Изгубена надежда"   Кръчма "Изгубена надежда" Icon_minitimeПет Авг 10, 2012 12:08 am

Лицето ми помръкна. Точно това не исках. Точно затова не й споделих толкова време. Мразех да ме съжаляват. Мразех да се притесняват за мен. Не знаеха ли, че преди години покосих цял град? Естествено, че не знаеха, не ходех по улиците крещейки го. Това не ме правеше по-силна от Боунс, дори не си го помислях, но също така значеше, че няма да се откажа толкова лесно.
- Остави го ти Виктор, това е най-малкият проблем в момента...
Изнервих се, направо се ядосах и с повишен тон почнах да й се карам:
-Виж какво. Имам сила в себе си, която ми помага да схващам по-бързо, по-лесно и по-качествено от останалите. Дарява ме с видения за бъдещето, да споменах ли, че мога да виждам бъдещето, но също така ми причинява кръвоизливи и болки в главата. През последните месеци един мъж, на който вярвах ме предаде, опита се да ме убие, после се оказа, че ме защитава. Пътувах до подземното царство, учителят ми искаше да ме разпори, избягах от имението, цветен маг разцепи земята под краката ми. Имах счупен крак и пукната глава, изпотроших заведение, борех се с някаква огромна котка. За малко не се удавих, поправях прозорци, паднах от тераса, а за треньор имам най-големият копелдаг познат на човечеството, чието гърло разрязах. Спах с Дрейк, изработвах оръжия, най-добрата ми приятелка, ако изобщо има такива, умря, а после се съживи. Нападаха ме некромансъри, змии и вълкодави. Имам шибана рана на хълбока и синини на китките. Убивах хора, животни и един гном....Така че, да уплашена съм, но ако трябва ще се изправя пред всеки, който се изпречи на пътя ми, бил той Боунс, Царя на елфите или самият Дантес.
Поех си въздух, който ми беше свършил преждевременно от пламенното изброяване.
-Но днес се чувствам добре, щастлива съм и искам да прекарам този ден с теб без проблеми, без бягане и криене, защото ти вярвам, държа на теб и желая да ми правиш компания. Много ли искам?
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Меропа Морт

Меропа Морт

Брой мнения : 947
Join date : 03.01.2012
Age : 24
Местожителство : On the wings of a murdered angel

Кръчма "Изгубена надежда" Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчма "Изгубена надежда"   Кръчма "Изгубена надежда" Icon_minitimeСъб Авг 11, 2012 4:11 pm

Меропа слушаше изумено преприятствията, през които бе преминала Дориан за толкова малко време, и не можеше да повярва на ушите си. От дума на дума къдравокоската усещаше как страхопочитанието пред приятелката й нараства... И поне донякъде се успокои, защото разбра, че тя няма да се даде така лесно... Бе оправна и бойна - човек, който може да се грижи сам за себе си.
"... Така че, да уплашена съм, но ако трябва ще се изправя пред всеки, който се изпречи на пътя ми, бил той Боунс, Царя на елфите или самият Дантес."
Меропа се усмихна. Бе абсолютно сигурна, че е така. Дориан нямаше да се предаде, дори ако трябваше да се бори с господаря на задгробния живот.
Тогава последва нещо, което некромансърката изобщо не бе очаквала да чуе:
"Но днес се чувствам добре, щастлива съм и искам да прекарам този ден с теб без проблеми, без бягане и криене, защото ти вярвам, държа на теб и желая да ми правиш компания. Много ли искам?"
Усети как при това спонтанно откровение по бузите й избива руменина.
Току-що приятелката й бе казала нещо, което никога, никога нямаше да забрави.
- Какво искаш да правим днес тогава? - отвърна й простичко, но погледът й... той казваше много повече.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://caledonian-vapour.tumblr.com/
GorgeousNightmare

GorgeousNightmare

Брой мнения : 895
Join date : 30.01.2011
Местожителство : Plovdiv

Кръчма "Изгубена надежда" Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчма "Изгубена надежда"   Кръчма "Изгубена надежда" Icon_minitimeНед Авг 12, 2012 4:01 pm

Най-накрая, малко разбиране. Усмихнах се бодро и отвърнах:
-Като за начало да си допием бирата и да ми разкажеш за Виктор.
Почнах да надигам пивото си доста често докато тя ми разправяше за изневярата, за това че официално са се разделили, но се налага да гледа противното му лице на тренировки. За това, че е безумно, лудо, невъзможно хлътнаха по учотеля си и за това, че през нощта е спала при Геш, а Лушиъс ги е хванал.
Малеле. Много любов при това момиче.
-Първо на първо. - започнах аз - Си си избрала един неподходящ кучи син да обичаш. Но си е твоя кучи син, така че давай. Второ колкото и малко да познавам некромансърчето с жабоподобното око, не мисля, че е от хората, които имат време или нерви или просто не им е в характера да се занимават с ревност. Така че вместо постоянно да бягаш от проблемите и сконфузните ситуации, били те и чисто битови се изправи гордо и ги приеми. Иначе ще останеш неразбрана ако постоянно си мълчиш.
Тя ме слушаше и не знам какви мисли се въртяха в главата й, но само кимна. Вече напълно изпих бирата си и викнах Бо да платя, като платих и сока на Меропа.
-А сега да ставаме и да правим не каквото аз искам, а каквото ти. Изненадай ме. - намигнах й преканително. - Ей, Бо.
Прегърнахме се като го потупах по гърба.
-Довиждане, старче.
-Довиждане, душицо.
-Бо....
-Да, душицо?
-Пак го правиш....
-Кое?
-Ръката....
-Оууу!
Мръдна я бързо и леко намусено, но някак си без злоба го подминах и на вратата се усмихнах при мисълта за едноокия стърчок. Веднъж озовали се на улицата зачаках да видя какво ще роди малката главица на другарката ми.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content
Кръчма "Изгубена надежда" Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Кръчма "Изгубена надежда"   Кръчма "Изгубена надежда" Icon_minitime

Върнете се в началото Go down
 
Кръчма "Изгубена надежда"
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Fate Cry :: Териториите на прокълнатите :: Пътят на Смъртта-
Идете на: